2015.05.21. 08:46 – Lángoló

Film készül a világ legöregebb roadjáról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bendorcy.jpg

Ha valaki látott rock- vagy bármilyen hangszereket birtokló zenekart egy koncerten, megfigyelhette, hogy a művész urak és hölgyek mellett további arcok is részt vesznek egy-egy produkció létrehozásában. A turnés logisztikáért, tehát a hangszerek, a hangosítás, netán a díszletek egyik állomásról a másikra szállításáért, meg minden hasonló feladatért a roadok csapata a felelős. A világ legidősebb roadja az idén kilencvenéves Ben Dorcy, akinek film készül az életéről.

Dorcy 1925. május 19-én született, az ipart John Wayne sofőrjeként és kertészeként kezdte, de turnézott Johnny Cash, Elvis Presley, Patsy Cline, Willie Nelson és még egy hadseregnyi zenész társaságában, összesen mintegy 64 évet húzott le a roadként, amivel valószínűleg tényleg a legrégebbi motorosnak számít ebben a nehéz szakmában. Az öreg tiszteletére egy film is készül King Of The Roadies címmel, amelynek finanszírozásához Kickstarter kampányt indítottak a készítők, Amy és Trevor Doyle Nelson – a countrysztár legkisebb lánya, illetve unokaöccse –, a film narrátora pedig maga Willie Nelson lesz.

A pénzgyűjtő kampány június 20-án zárul le, a filmet a tervek szerint a jövő év elején mutatják be. Magyar bemutatóban nem reménykedünk, de akit érdekel, biztosan ráakad majd a filmre. Mi a magunk részéről biztosan megnézzük, hiszen ha a nagyfater több mint hatvan évet töltött híres drogosokkal és alkoholistákkal, elnézést, zenészekkel, akkor lehet pár jó sztori a tarsolyában.


film hír willie nelson kickstarter ben dorcy king of the roadies



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása