2015.05.22. 10:00 – Lángoló

A legfrissebb és a legrégebbi – Itt az új pUnch-dal

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thepunch2.jpg

A budapesti THe pUnch zenekar egy kislemezes és egy kétszámos single után gőzerővel dolgozik ősszel érkező nagylemezén, melynek most előfutáraként itt a Transmission.

A pUnch zenekar a tagok szerint mára már elfordult a brit gitárzenét jelentő gyökerektől, egy hömpölygőbb, mégis masszív kerettel rendelkező, pszichedelikus elszállásokba merülő komplex dallamvilág felé. Ezt az utat jelzi a most megjelent Transmission is, mely a zenekar egyik legrégebb óta a fiókban szunnyadó dala.

A szöveg és zene az énekes Jim munkáját dicséri. A bevezető igazán hosszúra nyúlt, hogy segítse a hangulat elérését. Maga a zenei témák és a szöveg is ismétlődik a dalban hangsúlyozva, erősítve a mondanivalót, ami egy belső vívódás. A szóló és a többi zenei téma a felvételek pillanatában született meg, mind a kiállás tónusában, dinamikájában, megszólalásában is a vívódás érzését igyekszik kelteni. A szám hangzásilag egy verembe, vagy kútba zárás asszociációját kelti. Maga a gitár effektek, a sok visszhangosítás, zengetés is ezt az érzést kelti. A kiállás pedig a sok torzítással és ismétléssel majd a dúr kísérettel kiegészítve döntik le a verem falait, szinte hiába, hiszen a szám elején szereplő téma tér vissza, mely újra jelzi, hogy nincs menekvés, az ember ugyanazon körforgásokba keveredik újfent.

– Meséli Veller László, a zenekar gitárosa- 

A most készülő Will Way című nagylemezen is ezt a hipnotikus, érces riffekkel díszített ösvényt szeretnék követni, melynek felvételei az Echo Hangstúdióban és Solymáron, Beke István közreműködésével zajlottak, míg a keverést és a masteringet maga a csapar végzi, a dobos Vitéz Gergő munkájának köszönhetően.

Az őszre érkezdő Will Way-en a Transmission mellett a tavaly ősszel bemutatott Besides single két dala is felkerül. A pUnch a tavaszi koncertszezont május 29-én zárja a GMK-ban, ahol a Minimachines társaságában játszik.


indie premier rock hír the punch



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása