2015.05.28. 16:02 – Hirdetés

Omar Sosa kvartettje Budapesten

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sosa1.jpg

Jövő szerdán Budapesten, a MoMban lép fel napjaink egyik legsokoldalúbb jazz művésze, Omar Sosa, akiről Joe Zawinul, a Weather Report legendás billentyűse azt nyilatkozta: „Omar Sosat kell hallgatni, ő a jövő!”  A zongorista, aki igazi multitalentumnak számít, hiszen emellett zeneszerző, producer, és ütőhangszeres is,  különféle népek zenéjét ötvözi afro-kubai gyökereiből táplálkozó játékával, elektronikus elemekkel, mindezt a latin jazzre alapozva. A koncertre most egy páros belépőt is nyerhetsz. Játék és további infók a hajtás után!

A színpadon Sosa egy igazán karizmatikus figura, társzenészeit dinamikus játéka és improvizációkon alapuló zenei beállítottsága inspirálja, amely tele van nyers érzelmi erővel és humorral. Sosa úgy érinti meg saját közönségét, hogy kórusba csalogatja őket, fokozva a spontaneitás és az összetettség érzését. Zenéje egyedülálló stílusú. Miközben az afrikai népi hagyományokból merít, olyan felfedezői megközelítésből szemlél,  amely sosem hagyja, hogy a hűség szabadságvágyának útjába álljon. A jazz és az afro-karibi ritmusok örömteli keverékét ontja magából, amelyeket szenvedélyes játéka csal elő a billentyűk közül. Tempói könnyedek, a hangulatok folyamatosan váltakoznak. Élvezettel veti magát a latin jazz ellenállhatatlan ritmusaiba, mialatt kísérletező lökéseivel ugrásra készen tartja hallgatóit.

A hétszeres Grammy-díjra jelölt kubai zeneszerző és zongoraművész zenei pályája Camagüeyből és Havannából indult. Tanulmányait még ritmushangszereken és marimbán kezdte, majd kamaszként hangszert váltott, nekifogva a zongorázásnak, amelynek során többféle zenei hatás is érte; természetesen a tradicionális afro-kubai muzsika, az európai klasszikus zene, valamint maga a jazz. Példaképének Thelonious Monkot, Charlie Parkert,
Oscar Petersont, Herbie Hancock-ot, Chick Coreat és Keith Jarrett-et tekinti.

A nyolcvanas években bejárta Afrikát és Dél-Amerikát, hogy az ottani, afrikai gyökerű hangokat tanulmányozhassa. Később a San Fransico-i öböl zenei életét meghatározó latin jazz egyik vezető alakja lett. Azóta évente több mint száz koncertet ad a világ különböző pontjain, olyan helyeken is, mint a Carnegie Hall, a Blue Note, a Barbican vagy a Queen Elizabeth Hall. Budapesten legutóbb Trilok Gurtuval és Paolo Fresuval lépett a rajongók elé.

Most pedig jöjjön a játék! Egy egyszerű kérdést teszünk fel, valamint annyit kérünk, hogy a koncerthez kapcsolódó eseményt, vagy ezt a cikket oszd meg a Facebookos idővonaladon! A válaszokat e-mailben várjuk a jatek@langologitarok.hu e-mail címre, Lángoló - Omar Sosa - játék tárgyú levélben.

Kérdésünk a következő: Mi Omar Sosa legutóbbi lemezének címe?

A válaszokat hétfőn reggel 9 óráig várjuk, utána sorsolás, a nyerteseket e-mailben értesítjük!

További információk a koncertről:

A Quarteto AfroCubano tagjai:
Omar Sosa (Kuba) – zongora, Fender Rhodes, Motif
Ernesto Simpson (Kuba) - dob
Leandro Saint-Hill (Kuba) - szaxofon, fuvola és klarinét
Childo Tomas (Mozambik) - basszusgitár

Jegyvásárlás: http://www.getcloserconcerts.com

Jegyárak: ülőhely: 9.900, 7900, 6400 Ft; állóhely: 6400 Ft
Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a mom.jegy.hu-n, valamint a MOMkult jegypénztárában - 1124 Budapest, Csörsz utca 18.
További információ: http://omarsosa.com
Esemény: https://www.facebook.com/events/1048643961819660


hirdetés játék jazz kuba progamajánló omar sosa



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása