2015.06.13. 13:26 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Körmi (Cadaveres)

Sukoró és környéke

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kormi_pic_werdza_photography.jpg

Aki olvasta a Lángoló Gitárok magazint, annak biztosan ismerős lesz most felelevenített soroztunk címe. A Lángoló Gitárok turisztikai rovatában mostantól minden szombaton nyakatokba vehetitek Magyarországot kedvenc zenészeitek társaságában. Most a Cadaveres főnöke, Körmöczi Péter, azaz Körmi ajánlja lakhelyét.

aal_2000x150.jpg

Látnivaló: Sukoró a Velencei-tó északi partján terül el egy dombokkal tarkított medencében, festői környezetben. Igazán mesebeli a táj. Dimbes-dombos, kis utcácskákkal, régi és modern házacskákkal, egy szép faluközponttal, ahol orvosi rendelő, óvoda, iskola és a faluház található. Székesfehérvártól Budapest felé 15 kilométerre, a fővárostól 45 kilométerre található. Két szép templomot vehet szemügyre az utazó, a természetjárásra vágyók pedig felkereshetik a falu határán található Ingó-köveket. Nyugodt, csendes hely a miénk, kedves emberekkel. Idén tíz éve, hogy itt lakom, egyelőre nem is tervezem a költözést.

Tennivaló: Közel a Velencei-tó, lehet fürdeni nyáron, télen korizni. A tó körül bicikliút vezet, amit mindenkinek ajánlhatok, aki bringázni szeretne. Túrázhatunk is a környéken Nadap vagy Lovasberény irányába, és a pákozdi arborétumba is érdemes ellátogatni. Ugyanitt megnézhetitek a Doni Emlékkápolnát és a ’48-as Szabadságharcos Emlékművet a Pákozdi Katonai Emlékparkban, ami szintén a szomszédban van. Aki egy kis szórakozásra vágyik, felkeresheti a helyi pincesort vagy beülhet a Zsuzsi Presszó hangulatos kerthelyiségébe.

Ennivaló: Két jó étteremmel is büszkélkedik a falu. A Boglya csárda és a Gémeskút étterem is egyformán fainok, utána vár mindenkit a Mandula Cukrázda egy kis sütire, kávéra levezetés gyanánt. Akinek ez nem lenne elég, átugorhat a közeli Szúnyogszigeti Halászcsárdába is egy finom ebédre.

Hallgatnivaló: A zenei életnek azért még van hová fejlődnie. :)

A Cadaverest legközelebb július 14.-én, a Rockmaraton csíphetitek el élőben.


ajánló turisztika cadaveres körmi ajánld a lakhelyed



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása