2015.06.22. 15:33 – dankógábor

A zenéje miatt is jó volt a True Detective első évada

Öt klassz dal a sorozatból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

matthew-mcconaughey-and-woody-harrelson-in-true-detective-season-1-episode-1.jpg

Megmondom őszintén, a True Detective első évadát azért kezdtem el nézni, mert már idegesített, hogy mindenki agyonajnározza. Volt, aki csak emiatt vezettette be magához a tévét, szóval tényleg őrület volt. Gondoltam akkor majd most jól lehúzom, és megmondom, hogy csak a felhajtás nagy körülötte, amúgy egy nagy lufi. Aztán persze engem is elkapott a hangulata, és ugyan a végének egyes részei picit olyanok, mintha a Lost bődületes nagy ökörségét néznénk, de még ez sem ront sokat az összképen. Maradandó film lett, az a lényeg. A sorozatnak most indul a második évada az HBO-n, emiatt aztán a Lángoló szempontjából is összeszedtünk néhány dolgot róla. Hát persze, hogy a zenéjét (amit amúgy itt már említettek, szóval lényegében csak le kellett nyúlnom)!

Nagyon jó például a sorozat főcímzenéje. Kissé ugyan tarantinós, de megadja a film sötét alaphangulatát. Az előadója egy Új Mexicó-i házaspár, a Handsome Family, a dal címe pedig Far From Any Road. A zenekar a sötét gyilkos balladáiról híres, szóval pont illett a sorozathoz.

Azt tudtátok, hogy van Melvins is a filmben? Igen, akkor szól az A History of Bad Men, mikor a motoros bandás rész van. Szóval nem valami nyilvánvaló motoroszenét választottak ide sem, inkább a Melvins sludge-oskodását. Ami meg mondjuk a mocsaras tájhoz illik. 

A Grinderman hiába áll ausztrál tagokból, Nick Cave zenéje is tökéletes aláfestése volt a misztikus, mocsaras nyomozáshoz. Persze ők kinézetre is simán beleillettek volna a sorozatba. Ennek a klassz jelenetnek a végén szólalt meg a dal.

A 13th Floor Elevators 1965-ben alakult, pszichedelikus rockot játszott, és mint ilyen, egyértelmű volt, hogy bekerül a sorozatba. A Kingdom of Heaven akkor szól, amikor... Na mikor? Hát mikor drogos trip van a képernyőn.

A Black Angels meg leginkább arról híres, hogy filmekbe pakolják a zenéjüket. Volt már daluk a Californicationben de a Twilight: Napfogyatkozásban is. Sőt, a History Channel egyik Charles Mansonról szóló műsorában is. A sorozat trailerében szerepeltek, de amúgy simán le lehetne őket cserélni akár a Middlemist Redre is, senki nem venné észre a különbséget.

Hogy milyen lesz a második évad zeneileg, nem tudjuk, de ma este talán közelebb jutunk hozzá.


sorozat filmzene true detective



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása