2015.06.25. 14:33 – Lángoló

Szex, drogok és csillogó cuccok az Alone in the Moon klipjében

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

now_31171.jpg

Az Alone in the Moon 2012-ben alakult Budapesten. Saját definíciójuk szerint grunge és stoner hatásokban bővelkedő, eklektikus rockzenét játszanak, punkos hozzáállással. Az együttes első lemeze május 29-én jelent meg Collection of Great Generational Anthems címmel, az albumhoz tartozó első videoklip pedig a napokban készült el az Anthem XYZ című dalra. Alább a premier és természetesen infók is vannak róla.

Röviden elmondva a klipben vannak jó csajok és jó pasik, illetve egy szerintem baromi jól kinéző 90-es éveket megidéző házibuli. Rock n Roll! Részletesebben kifejtve pedig arról van szó, hogy az egész lemez alapkoncepciója az egyéniség és a kulturális-társadalmi hatások közti dinamikáról szól, azzal a feltevéssel, hogy az emberek nem a szabadságra vágynak, hanem csak a szabadság illúziójára. Arra, hogy egy kötelező dolog helyett választhassanak mondjuk három közül. Manapság ez különösen aktuális, hiszen a „légy önmagad, merj különbözni” motivációs poszterekkel feldíszített világunkban valójában még az a bizonyos büszke értelmiségi lét is maximum a másodpercenkénti popkulturális utalások számában mérhető. A korszak rajongóiként talán hajlamosak lennénk azt gondolni, hogy a 90-es évek filmjei és zenéi által közvetített életérzés minden lúzerségével együtt is őszintébb, tökösebb, eredetibb és emberibb volt, az emberek többsége akkor is inkább fogyasztó volt, mint alkotó: mindig is szükség volt a klipben látható csinos „hostessekre”, akik a kapcsolódó iparág képviselőiként elénk pakolják, hogy mit gondoljunk, mit mit érezzünk, mit csináljunk, mit szeressünk stb.

– mondta Várhidi Adrián a zenekar frontembere.

A rendező, Pandur Gergely így foglalta össze a klip mondanivalóját:

A „kultúripar” illedelmesen megkínál, te pedig látszólag eldöntheted hogy kérsz-e belőle –  de valójában  találni fog rá módot, hogy elcsábítson. De „más” vagyok, ha kimaradok? „Átlagember” vagyok,  ha csak sodródom vele, és elfogadom  amit épp elém tesz? Szerintem nincs helyes válasz. Mert alapjaiban nincs jó vagy rossz. Nézőpontok vannak. És szerintem mindegy melyik utat választjuk, mindegyik rejthet happy endet. Az életnek ez csak egy nagyon apró szelete csupán.

A zenekar első nagylemeze itt hallgatható meg:


premier rock hír alone in the moon



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása