2015.06.26. 14:08 – Lángoló

Magyar dalhoz készített szövegvideót a Twentees

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_5998.jpg

A hódmezővásárhelyi indie rock kvartett korábban főleg angol nyelvű dalokat írt, azonban a 2015-ös Dunai Regatta zenei tehetségkutatójára készült Boldogság Kht. című számukkal – hosszú idő után először – az anyanyelve felé vették az irányt.

A Dunai Regatta öt indulójából egyébként az első díjat hozta el a szerzemény, amely időközben az MR2-Petőfi Rádióban is rotációba került. A zenekar a tervek szerint még több magyar dalt szeretne írni a közeljövőben, ám nem kívánnak az angol nyelvtől sem végső búcsút venni.

A zenekar énekes-gitáros-dalszerzője, Balázs Konrád, így nyilatkozott a dalról:

Írni kellett a döntőre egy dalt, rajtam volt az a bizonyos alkotói nyomás, folyamatosan ezen agyaltam. Egyszer hajnali egy körül éppen aludni készültem, de a fejemben volt egy dallam, amit meg akartam szólaltatni gitáron. Végül a kezem egy tök más dolgot kezdett el játszani, mint ami a fejemben volt, és ez lett a Boldogság Kht. Az intro-részben megszólaló álmodozós gitártémára épült fel a dal, és a dallamvezetés eszembe jutotta azt az euforikus állapotot, amikor olyan dolog történik veled, hogy nem érdekel semmi, csak boldog vagy és kész. Erre épült fel a szöveg. 

A szövegvideó, amolyan low-budget hozzáállásban készült, hiszen a forgatáshoz mindössze egy iPhone 5S-t használt fel Ujvári Gyula, a videó készítője. Az eredmény, bár dalszövegvideóról és nem klipről van szó, mégis különleges, hiszen teljes egészében saját képanyaggal operál. A videóanyagot – amelyben elsősorban a zenekar tagjai jelennek meg – a Margit-szigeten rögzítette a csapat.

A Twentees legközelebb július 8-án koncertezik Budapesten, méghozzá a Honeybeast előzenekaraként a Barba Negra Trackben.


premier rock hír inide twentees



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása