2015.07.01. 14:35 – Szponzorált Tartalom

Feljegyzések a kapszulából

Ma indulnak a FestivalBuddy közvetítések is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_0072.jpg

Ha a fesztiválozásra gondolunk, a koncertek, a buli, meg a másnapos reggelek mellett minimum a harmadik-negyedik helyen jut eszünkbe a sátorozás. Van romantikája annak, amikor hajnalban bukdácsolsz a valahogy mindig pont az utadba kerülő sátorcövekek között, de az idei VOLTon mindezt zárójelbe teheted, mert a kétszer 126 fő befogadására alkalmas Telekom Fesztiválhotelben is végigtolhatod a fesztivált. Nem kell félned, hogy bohókás fesztiválozók esnek rád az éjszaka közepén, nem kell cipelni a sátrat meg a hálózsákot, viszont van áramod, ha telefont akarsz tölteni, és a zseblámpát sem kell a fogad közé szorítani, ha két koncert között épp fellapoznád a Háború és béke soron következő fejezetét.

A kapszulahotel amúgy felfér egy kamionra, tizenegy napig tart összeszerelni, mivel az utolsó szögig – bár az pont nincs benne – lapra szerelt elemekből áll össze. Persze adja magát a kérdés, hogy mégis milyen egy ilyen háromszintes kaptár belülről. Nos, a fülke maga körülbelül három négyzetméter,  körülbelül másfél méteres szélességgel, két ember tehát kényelmesen elfér. A belmagasság úgy méter tíz centi, tehát léggitározni csak ülve lehet benne, ellenben pihenés céljára kicsit kényelmesebb, mint egy göröngyös talajra felállított sátor, amire délben úgy tűz rá a nap, hogy még egy tuareg család is kegyelemért könyörögne.

A kapszulában ilyen gond nincs, és bár a légkondi nem tartozék, egy érdekes megoldással mégis önmagától szellőzik a rendszer. A középső folyosóra egy túlnyomásos rendszer nyomja a levegőt, ami – egyszerű fizika - a fülkéd ajtaján, illetve az ablakon létesített lyukon magától távozik, ezzel biztosítva a friss levegőt. Akinek ez sem elég, a recepción ingyenesen kérhet egy kis ventilátort ráadásképpen. Nem olyan rossz az, ha az ember épp az előző esti söröket szeretné kipihenni. Párnát, takarót kapsz, bár utóbbi nem túl vastag, de a mostani kánikulában még éjszaka is simán elég.

Fontos tudni, hogy a második és harmadik szintekre egy létrán lehet feljutni, tehát akik mondjuk úgy, bő lére eresztett bulit terveznek, inkább válasszák a földszintet, oda még négykézláb is elég könnyű betalálni. Ha pedig annyira jól sikerülne az este, hogy nem egyedül térsz vissza a szállásra – jó, te nem, de hátha – akkor az ablak miatt sem kell aggódni: kívülről sötétítőfóliával van lefedve, mindennek tetejébe a fülkék még hangszigeteltek is, de ezzel nem akartunk célozni semmire sem.

Aki tehát nem szeretne cipekedni, vagy egyszerűen csak kinőtt már a sátorozós korból, annak simán lehet alternatíva ez a megoldás is, mondjuk a ma esti Slash-koncert utánra. Körülbelül 90 fülke még szabad! 

fbuddy_montage_0701.jpg

A FestivalBuddy játék is elindul ma. Szerda délután Nati veszi a nyakába a gép előtt ülőket. Öt éve jár fesztiválokra, és mivel sosem járt még a VOLTon, másrészt szereti az új élményeket, úgy gondolta, itt az ideje kipróbálni egy ilyen bulit is. Legjobban Slash, a Kiscsillag, a Paddy And The Rats és a Brains koncerjeit várja, kedvenc fesztiválozós dala pedig a Kiscsillagtól a Kockacukor. Délután négytől követhetitek nyomon kalandjait a www.festivalbuddy.hu-n.

 


telekom fesztivál szponzoráció volt festivalbuddy festivalhotel powered by telekom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása