2015.07.02. 12:10 – Hirdetés

Budapest újra behódolhat: Einstürzende Neubauten az Akváriumban

+ játék!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

en_photo_02.jpg

Greatest Hits címmel ad koncertet július 9-én a budapesti Akvárium Klubban a német avantgárd-indusztriál zene egyik legkiemelkedőbb csapata, az Einstürzende Neubauten.

Az idén 35. jubileumát ünneplő német zenekar többször játszott már a magyar közönség előtt. Július elején az enyhén ironikus Greatest Hits elnevezésű műsorral állnak színpadra, és olyan klasszikusnak számító albumokról is ismert dalokat adnak majd elő, mint a Perpetuum Mobile, az Ende Neu, a Tabula Rasa vagy a Silence Is Sexy - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.


A Blixa Bargeld vezette csapat – a szlovén Laibach mellett – a kortárs elektronikus zenék keményebb vonalának megkerülhetetlen alapzenekara, legjelentősebb inspirálója a Nine Inch Nails által fémjelzett elektro-metálnak, vagy a Rammstein által kommercializált ipari rocknak.

A kezdetben a klasszikus dalszerkezetet egy légkalapáccsal széttrancsírozó, majd a törött elemekből a kifinomult fülek számára végtelenül furcsa zajzenét építő formáció az évek során finomított módszerein. Az 1980-as évek végéig megjelenő további négy albumuk a német indusztriál fontos mérföldkövének számított. Az 1990-es évektől a 2004-es Perpetuum Mobile lemezig bezárólag az Einstürzende Neubauten új fejezetet nyitott: sokkal inkább a zaj és a harmónia közti kontraszttal és annak végleteivel kísérletezett. A 2007-es albumuk után tavaly jelent meg Lament című legújabb lemezük.

Játék!

Ha tudod, hogy melyik városból indult a zenekar, a helyes megfejtést küldd el a jatek@langologitarok.hu címre Neubauten-játék tárggyal, és nyerj egy páros belépőt a jövő heti koncertre.


játék koncert hír program electro akvárium einstürzende neubauten



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása