2015.07.28. 16:12 – dankógábor

A Metálistennel robban be szerdán a FEZEN

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

judas-preist_1mb.jpg

Egyértelműen a nyitónap a legerősebb idén a FEZEN-en. Aznap lép fel ugyanis a heavy metal zenekarok legheavymetalabbja, a Judas Priest. Mikor Rob Halfordék legutóbb Magyarországon jártak, akkor nem volt olyan beszámoló, koncertkritika, ami elmarasztalta volna a (szigetes) koncertet. Szóval nagyok az elvárások, de egy profi zenekarról van szó, simán megugorhatják a lécet. Attól meg tekintsünk el, hogy pár éve még azt mondták nem lesz több turné, inkább örüljünk, hogy van, még ha néha le is kell segíteni Halfordot a színpadról. Bár ez lehet csak a szegekkel kivert kabátja miatt van.

Előttük Ozzy Osbourne fogadott fia, Zakk Wylde lép majd fel a Black Label Societyvel. Engem soha nem tudott meghatni az amerikai Sidi, de Ozzy mellett azért volt jó pár klassz villanása. Viszont Zakk Wylde egy rendkívül szimpatikus, őszinte srác. Az a típus, akivel bármelyik rocker bármikor leülne sörözni egyet. Már csak ezért illik mutatni neki egy metálvillát szerdán. Meg hát azért is, mert koncerten simán szórakoztató tud lenni ez a doomos rock metal. 

Ozzy exgitárosa előtt Ozzy jelenlegi gitárosa, Gus G. (polgári nevén Κωνσταντίνος Καραμητρούδης) lép majd színpadra, hogy bűvészkedjen kicsit a hangszerével. Ozzynak nem írhatott még eddig dalt, kiéli hát magát a tekerős szólólemezén. Ide leginkább azok menjenek, akik szeretik, ha valaki olyan gyorsan gitározik, hogy nem látszik a keze. Ének is lesz amúgy, nem kell annyira megijedni, nem csak instrumentális villogást kapunk. 

Csütörtökön a Lángoló egykori szerzője, Danko Jones nyitja a nagyszínpadot. Új lemeze is van a kollégának, van rajta jó pár klassz szám, de ez mindegy is, mert Danko Jones élőben mindig kiválóan tolj a rock and rollt.

A Soilwork engem soha nem fogott meg ezzel a hörgök, mint állat, majd leéneklem a csillagokat az égről típusú vokállal telepakolt zenéjével, de sokakat pont ez vonz a svéd zenekarban. Ők ráadásul többen vannak, mint én, plusz koncerten nem voltak rosszak, amikor egyszer láttam őket. A basszusgitáros például igazi artistaként felköpött az égbe, majd el is kapta szájjal a saját nyálát.

A Sabatonról azért nem tudok mondani semmit, mert még egy hangot nem hallottam tőlük*, viszont a svéd harcimetal-zenekar (bármit is jelentsen ez) rendkívül sokat jár Magyarországra, szóval biztos van oka, amiért annyian szeretik őket, hogy főzenekar lehetnek egy fesztiválon.

Aztán lesz még egy külföldi zenekar a zárónapon, szombaton. Méghozzá a HIM. Engem meglepett, hogy tavaly a Budapest Parkban olyan sokan voltak rajtuk, azt hittem már elfelejtette őket mindenki, mióta nem járnak a Szigetre. De nem, rendes tömeg gyűlt össze a bánatos metáljukra, szóval a FEZEN-nek sem kell izgulni, lesz sok, talán már anyává is vált egykori gót lány, akik párás szemekkel lesik majd Ville Valo minden mozdulatát. Aki mellesleg meglepően őszinte és elég jó fej.

Természetesen nem csak ennyi fellépője lesz a FEZEN-nek. Pénteken például Ákos lesz a főzenekar. A Sex Action meg itt ünnepli 25. évfordulóját az eredeti tagsággal. Bár azt hiszem másmilyen tagság nincs is most. Sok-sok magyar fellépő lesz még, tessék a programot böngészni. És igen, lesz Halott Pénz, Wellhello és Punnany Massif is. Így, egymás után, az első napon, miközben a nagyszínpadon zúz majd a metál.

* Hazudtam. Most már hallottam, ahogy betettem a videót.


fesztivál hír fezen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása