2015.08.03. 13:30 – Nihil_AK

Huszonnégy év után új dallal jelentkezett a Hentesbárd

Újra együtt a kultikus rétsági zenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hentesbard.jpg

Amíg a Watch My Dying a következő stúdióanyagra készül, Veres Gábor énekes felszabadult kreatív energiáit első zenekara, az ezidáig méltán ismeretlen Hentesbárd újjáélesztésére használta fel. A csapatnak a kilencvenes évek elején tíz demója készült magáncélokra, olyan széles körben nem kedvelt slágerekkel, mint a Ribanc Matrica vagy az Ábrándozó Faliszőnyeg. Az újjáalakulás utáni első felvételt egy szöveges videó formájában nálunk hallgathatjátok meg először.

Gaobr a következőképpen mutatta be a régi/új projektet:

A Hentesbárd együttes 1991-ben alakult Nógrád megye zord lankái között a következő tagsággal: Tom - ének, Frank - gitár, Jumurdzsák - basszusgitár. A korszakra jellemzően Jolana, Vermona és Regent összeállítású hangszerparkkal rendelkeztünk. Sokáig dobos nélkül készítettük a felvételeinkkel, kétkazettás magnó segítségével. A kezdeti visszajelzések... hát azt leszartuk, máskülönben biztosan elmentünk volna valami kommersz irányba.

Később csatlakozott dobosként Rigó, de felszerelés híján a lakásban stúdióban lévő tárgyakat csapkodta egymáshoz. A komolyabb ismertséget egy újsághirdetés hozta el, ahol a kazettáinkat reklámoztuk. Emiatt több gyalázkodó levelet is kaptunk trve arcoktól, de a fenyegetések ellenére is folytattuk a tevékenységünket. A zenekar megszűnését az akkoriban kötelező sorkatonai szolgálat
jelentette.

A 2010-es évek korszelleme végül magával hozott néhány zenekart, akik hasonló törekvésekkel indultak neki a komponálásnak, mint mi annak idején, amiből világosan látszik, hogy annak idején megelőztük a korunkat. Úgy láttuk, hogy az eltelt 24 év, ami alatt semmi érdemleges nem történt a magyar rockszakmában, elegendő lehetett a világnak, hogy felkészüljön a művészetünkre. Újravettük a zenekar első dalát, a Hentes gyerek című opuszt.

Igyekeztünk megtartani az eredeti tempót és hangszerelést, bár bőröndök és üdítősflakonok hiányában kénytelenek voltunk dobgépet használni. Ez nem is volt olyan egyszerű feladat, mint amilyennek hangzik, de sikerült átmenteni az eredeti mű varázslatos hangulatát. Nagy formában voltunk a felvételek alatt, minden első próbálkozásra nyomtunk fel, még a videót is. Utóbbi másfél óra alatt készült el és simán lett olyan hangulatos, mint akármelyik Spatzen Jodler klip.

Ehhez nem is fűznénk hozzá semmit, inkább beszéljen a zene. Garantáltan nívós másfél percben lesz részetek!

 


premier trve kvlt hentesbárd szöveges videó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása