2015.08.25. 14:31 – Hirdetés

Borzasztóan poszt zenekar az A38-on - Jön a Viet Cong

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vietcong02_colinway.jpg

Az év idáig egyik legjobb lemezét megjelentető kanadai Viet Cong nagyon "poszt". Magától értetődő módon ötvözi  az ipari posztpunkot az elszállós posztrockkal és slágeres indie-vel. Az egykori artrock-zenekar, a Women tagjaiból alakult, kissé provokatív nevű kvartettől elájult a kritika, és a nyári fesztiválszezon egyik legkeresettebb produkciójává lépett elő. Az igazán aktuális zenekar első magyarországi koncertjét az A38 Hajón tartja.

Az évtized elejének egyik nagyon nagyra tartott zenekara volt a Calgaryból származó Women, amelynek persze egyetlen női tagja sem volt, viszont az alapító fivérek drámai körülmények között balhéztak össze egy koncerten. A Women feloszlásának egyetlen jó dolgot köszönhetünk: a basszusgitáros-frontember Matt Flegel és a dobos Mike Wallace alapította Viet Congot.

A kanadai kvartett első anyagát kazettán jelentette meg 2013-ban, aztán leszerződött a jó nevű Jagjaguwar kiadóhoz - ez jelentette meg egyébként a Women lemezeit is. Az első nagylemez idén januárban jelent meg, és elsöprő kritikai sikert aratott. A Viet Cong egyedi, egyszerre szenvedélyes és rideg, lendületes, de nagyon rafinált posztpunkja egy csapásra hódított. Elszállós, széttorzított pszichedelikus gitárgerjedések, hűvös indusztriál zakatolás, ami helyenként kifejezetten slágeres indie rockba hajlik... A Viet Cong zenéje lemezen-koncerten egyaránt kiismerhetetlen, változatos és izgalmas, úgyhogy igazán örülhetünk, hogy nyári európai fesztiválturnéját egy klubkoncerttel zárja az A38 Hajón. 

Viet Cong (CAN)

augusztus 28., péntek 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.


indie rock hír viet cong



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása