2015.08.26. 11:14 – Szponzorált Tartalom

Egy hét alatt száznál is több produkció az idei a Ki Mit Tube-on

A lóval pózoló lányoktól az elektromos burgonyáig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kmt_01.jpg

Jövő szombatig lehet jelentkezni az ország legnagyobb internetes tehetségkutatójára, a Ki Mit Tube-ra. Az még majdnem két hét, érdemes összekapni magatokat! Persze az elmúlt pár nap sem telt eseménytelenül, már száz felett jár az indulók létszáma, de könnyen lehet, hogy egy igazán jó produkcióval simán a továbbjutók közé kerülhettek.

A zene kategória friss indulói talán kicsit kevésbé találkoznak az ízlésünkkel, de szerencsére most is van néhány, amit jó szívvel ajánlhatunk.

SZ4P - Miért pózol majdnem minden lány lóval a Tinderen?

Az alterpunkot játszó Szabadtéri 4akkordos Performansz neve valószínűleg nem ismeretlen a stílus kedvelőinek. Bár alapértelmezett véleményünk szerint minden olyan zenekart, akik képesek dalokat írni mézeskenyérről, pótlóbuszokról, meg ehhez hasonlókról, tagonként madzagnyeletés általi kínhalállal kellene sújtani, a SZ4P csapatával mégis kivételt teszünk, ugyanis a Miért pózol majdnem minden lány lóval a Tinderen? című dal szövegének több során is hangosan felnevettünk, különösen a "Vagy szimbólum..." kezdetű rímpáron, ami már most klasszikus, ezúton is gratulálunk a szerzőknek. A zenei alap persze pontosan olyan, amilyet a név ígér, de egy ilyen számhoz nem is illenének a neoklasszikus gitárvirgák. Reméljük, hallunk még róluk!

 

Face Today - My Door

Az indie vagy garázs rock évek óta tartó reneszánszát tekintve nem csoda, hogy a Ki Mit Tube-on is belefutunk a stílusba. Meg mertünk volna esküdni, hogy a Face Today igazi budapesti hipsterfiúkból áll, de tévedtünk. A zenekar Székelyudvarhelyről indult, most épp Kolozsváron állomásoznak saját elmondásuk szerint. Zenéjük különösebben nem eredeti, ugyanakkor a műfaj minden kívánalmának abszolút megfelelnek, lehunyt szemmel simán elhihető, hogy egy hatvanas évekből származó felvételt hallgatunk, a brit invázió hőskorából. A téma egyszerű, de hatásos, a hangzás meg kellően nyers, retkes, szóval aki szereti ezt a vonalat, biztosan imádni fogja.

Led - I Dream

A Led duója láthatóan nem ma kezdte a szakmát, kiforrott produkcióról beszélhetünk. Tökéletes egységet alkot náluk a zene, a látvány, és az image, még akkor is, ha a hatásaikat ők sem tagadhatnák le. A nyolcvanas évek szintipopjában gyökerező, helyenként konkrét utalásokat tartalmazó - a kirakatban álló zenészek legalábbis egyértelműen egy bizonyos Suffer Well című dal klipjét juttatták eszünkbe - videónak azonban így is bőven a mezőny legjobbjai között a helye. Jól megírták, jó az énekhang, a hangszerelés is okos, jól kitalált, simán ajánlhatók bárkinek akik bármikor is szerették az olyan zenekarokat, mint a Depeche Mode, az Erasure, vagy a Sparks, hogy ezek magyar megfelelőiről már ne is beszéljünk.  Üdítően más, mint a zenei produkciók legtöbbje.

Electro Potato - Disconight

Valamennyire várható volt, hogy a verseny előrehaladtával kicsit megszaporodnak majd a magukat viccesnek gondoló, de valójában rettentően kínos videók. Az Electro Potato szerencsére pont nem ilyen, ugyanis az elkövető Máté Sándor a szó szoros értelmében tökéletes stílusgyakorlatot hoz el nekünk a videókorszak hajnaláról, amelyben minden a helyén van, a klip intrójától a zenén át a rengeteg apró poént rejtő látványvilágig. Megfejeli ezt egy ezekhez tökéletesen passzoló bemutatkozással, ráadásul mindezt egyedül készítette az utolsó kapavágásig. Hab a tortán, hogy hatásai között olyan kultikus arcot is fel mer sorolni, mint Giogio Moroder. Aki őt ismeri, rossz ember nem lehet. Garantáltan nem lesz mindenki kedvence a srác, és ugyan nem vagyunk biztosak abban, hogy sok bőrt le lehet húzni erről a koncepcióról, a maga módján ez akkor is zseniális.

Szeptember 5 - ig, azaz jövő szombatig tart az első forduló. Aki érzi magában a tehetséget, az nevezzen zene, tánc, slam poetry, humor, videóblog vagy egyéb kategóriában!

Az egyik tavaly feltűnt fiatal rapper, NB is itt indíttotta el karrierjét, és bár a döntőbe már csak vendégként jutott be, mégis NB a Ki Mit Tube eddigi egyik legnagyobb nyertese. A finálé után a feje tetejére állt az élete. Nem sokkal a Ki Mit Tube döntője után megkereste a Punnany Massif kiadója, ma pedig már az első hivatalos lemezén és az ahhoz kapcsolódó klippeken dolgoznak, sőt, saját házistúdiójában másoknak is dalokat ír.

"Valahol mélyen mindig éreztem, hogy egyszer összejön, de úgy sejtem még csak most kezdődik az igazi buli. Nagyon jó a csapat és tetszik hogy szabad kezet kapok a zeneszerzésben.  Azt pedig ismét szeretném megköszönni mindenkinek, hogy annyi pozítív visszajelzést kaptam a verseny idején. (...)Több cég, kiadó is megkeresett ilyen-olyan ajánlatokkal, de végül Punnany Massif kiadója mellett döntöttem. A Ki Mit Tube után kezdtünk el együtt dolgozni, többek között az első hivatalos lemezemen és az ahhoz kapcsolódó profi videóklippeken. Nem sokkal utána hatalmas élmény volt, hogy bekerülhettem a Red Bull Pilvakerbe. Azt hiszem én voltam a rendezvény legfiatalabb mc-je, olyanokkal zenélhettem együtt az Erkel Színház színpadán, akiknek a számain felnőttem. Leírhatatlan érzés volt. Amint ez lezajlott, indultak a fellépés sorozatok, egy DJ-vel és egy gitárossal kiegészülve hárman adjuk elő a műveim. Pár éve a lakásodban kezdtél építeni egy kis stúdiót. Másoknak is írsz már ott Igen! Folyamatosan fejlesztem az otthoni rendszeremet. Egyre többen járnak hozzám felvenni dalokat, amiket sokszor keverek is, de írok alapzenéket is másoknak. Ugyanúgy a kis szobában történik minden, de sok segítséget kapok a "hogyantovábbot" illetően. Most az élő előadásokra gyúrok, szeretnénk minél több színpadi tapasztalatot szerezni."

Ne várjatok tovább! Lehet, hogy ti lesztek a következők!

www.kimittube.hu


ajánló vodafone szponzoráció tehetségkutató ki mit tube



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása