2015.09.23. 08:58 – Hirdetés

Újra itt a Talentométer, a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutatója

Zenei, koncertfotós és kreatív játéktervező tehetségkutató szeptembertől decemberig az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

talentometer_1.jpg

Idén ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó a Talentométert, a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját. A hatalmas sikerű élőzenei tehetségkutatóra (eddig évente több mint ötszáz zenekar jelentkezett, és a legutóbbi évben már százezres nagyságrendű volt a közönségszavazatok száma) idén ősszel kerül sor, a fellépőknek, zenekarok szeptember 30-ig jelentkezhetnek a www.talentometer.hu honlapon. Ugyaneddig a közönség is szavazhat - minden műfajban a legtöbb szavazatott kapott produkció automatikusan továbbjut a középdöntőkbe! A könnyűzenei tehetségkutató idén is koncertfotós pályázattal, illetve - 2015-ben először - kreatív játéktervező pályázattal egészül ki. 

Talentométer könnyűzenei tehetségkutató

Impozáns listával büszkélkedhet a Talentométer könnyűzenei tehetségkutató, amit idén ötödszörre rendez meg a Szerencsejáték Zrt. a budapesti A38 Hajón. Az elmúlt négy évben több mint kétezer (!) zenekar és előadó nevezett, több mint száz zenekar jutott el a hajón tartott elődöntő-koncertekig, és több tucatnyian részesültek a díjakban. A Talentométer mára már hagyomány, a magyarországi könnyűzene felfrissülésének fontos eleme.

Valószínűleg idén sem lesz ez máshogy. A nevezés nemrég indult a talentometer.hu honlapon, és szeptember 30-ig tart öt műfajban. Az öt kategóriában a szakmai komoly képviselői gondoskodnak arról zsűritagként, hogy a legjobb produkciók megkapják az őket megillető figyelmet. Pop/rock: a Supernem énekese, Papp Szabolcs; hiphop/reggae: az Irie Maffia és a Zuboly rappere, Busa Pista; metál: az Ektomorf frontembere, Farkas Zoltán; világzene/népzene: a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballet énekesnője, Gaya Arutyunyan; jazz: a Kéknyúl és ezernyi más zenekar billentyűse, Premecz Mátyás.

A nevezett előadók és zenekarok közül ők, illetve a szakma más képviselői választják ki azokat, akik-amik továbbjutnak az élő elődöntőkbe. Műfajonként kilenc produkció - ennyit enged tovább a szigorú, de igazságos zsűri, ami alacsonynak tűnő szám, de így is negyvenöt továbbjutóról van szó. Melléjük kerülnek azok, akiket a közönség juttat tovább - a talentometer.hu-n ugyanis közönségszavazás is van. Minden műfajban a legtöbb szavazatot kapott produkció automatikusan továbbjut a középdöntőkbe. A zsűri és a közönség tehát ötven fellépőt enged tovább - ők ötvenen mutatkozhatnak be október-novemberben hétről hétre az A38 Hajón, hogy aztán a legjobb tíz december 13-án csaphasson össze egy monumentális koncerten, és kiderüljön, hogy kik nyerik az értékes díjakat.

Mert persze az egész tehetségkutatónak a lényege az értékes, és nem utolsósorban hasznos díjak sokasága. A szervezők igyekeztek olyasmiket kitalálni – és az elmúlt évek őket igazolták –, amikre valóban szüksége van egy pályakezdő produkciónak. Lemezfelvétel és stúdióidő, nyári fesztiválfellépések, koncertklip és nem utolsósorban a Petőfi Rádió és Televízió különdíjai: egy teljes Akusztik, és egy teljes Eleven adás. Hat remek hétvége az A38 Hajón, és persze előtte a nevezés, ami szeptember 30-án ér véget.

A tehetségkutatóról Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője elmondta, hogy a cég számára nagyon fontos, hogy "nem hagyományos" csatornákon keresztül szólítson meg új közönséget, emellett megmutassa elkötelezettségét a magyar ifjúsági kultúra támogatására.

Talentométer koncertfotó-pályázat

A tavalyi tehetségkutatóhoz hasonlóan idén is koncertfotó-pályázattal egészül ki a könnyűzenei tehetségkutató. November 2-ig lehet feltölteni a fotókat - melyeknél szinte csak az a megkötés, hogy élőzenei, koncertprodukciókat vagy -szituációkat ábrázoljanak - a fotopalyazat.talentometer.hu oldalon. A zsűri - tagjai között Somay Márkkal, az A38 Hajó hivatalos fotósával - a feltöltött fotókból választja ki a 25 legjobb képet, amiket december 13-án egy kiállításon mutatunk be az A38 Hajó kiállítótermében. Ekkor és itt derül ki, hogy a kiállítók közül kik nyerték az értékes díjakat. Természetesen - a könnyűzenei tehetségkutatóhoz hasonlóan - itt is lesz közönségszavazás, a közönség november 2-ig szavazhat az általa legjobbnak tartott képekre a fotopalyazat.talentomter.hu honlapon.

Talentométer kreatív játéktervező pályázat

Idén először kreatív játéktervező pályázatra is sor kerül.  Ez utóbbi, melynek Mérő László a zsűrielnöke, design-, kézműves-, egyedi tervezésű asztali, logikai vagy társasjátékokat várnak, illetve egy másik kategóriában mobiltelefonra vagy tabletre készült játék-alkalmazásokat. A részletes kiírás a kreativjatek.talentometer.hu oldalon olvasható. Az első körben játékleírásokkal, koncepciótervekkel lehet jelentkezni november 2-ig, a zsűri ezekből választja ki a kategóriánként 5-5 játéktervet, ami 50 ezer forintos prototípus-hozzájárulásban részesül. A prototípusokat december 13-án mutatjuk be az A38 Hajón, és ekkor derül ki az is, hogy kik és mely játéktervek nyerik a díjakat.

A Talentométert a Petőfi TV és Petőfi Rádió is támogatja, decemberig rendszeresen beszámolva a tehetségkutató eseményeiről, illetve tagokat küld a zsűribe, valamint műsorokkal, fellépésekkel díjazza a legjobbakat.


hír a38 tehetségkutató talentométer



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása