2015.09.25. 11:38 – Lángoló

Itt az Ozone Mama új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

om_heads.jpg

A hazai vintagerock-színtér éllovas csapata, az Ozone Mama Sonic Glory címmel elkészítette új nagylemezét, aminek itt és most van a premierje. A Gábor András gitáros, Székely Márton énekes, Dobos Gergely basszusgitáros és Gulyás Máté dobos alkotta kvartett idén nyáron kezdte meg az album munkálatait az L. V. Hangstúdióban. A felvételekkel töltött időről egy werkfilmet is összehozott a csapat, melynek rövid előzetesét szintén nálunk láthatjátok először:

A Sonic Gloryt ki más tudná hitelesebben bemutatni, mint a csapat tagjai. Lássuk, mit gondolnak az új cuccról, a dalokról és a munkálatokról.

Székely Márton

Úgy érzem, az új dalokkal megint egy kicsit kijjebb toltuk a saját stílusunk határait. A lemez sokkal színesebb lett, mint a korábbi kiadványaink. Sokat fejlődtünk zeneileg az elmúlt egy év során, melynek nagyon jó lenyomata ez az anyag.

Man On The Run:

A dal egy igazi pernahajderről szól. Laza, funk-os dal, jó kis story-telling szöveget kerekítettünk rá.

Hope:

Régóta fiókban csücsült ez a dal, és soha nem gondoltam volna, hogy Ozone Mamával meg fogjuk csinálni. De amikor megmutattam a többieknek, és összeraktuk zeneileg, nem volt kérdés, hogy ott a helye a lemezen. Remélem, hogy a balladisztikus, filmzene-szerű hangulatból a pozitív üzenet is "átmegy" a hallgatóknak.

Lovelight:

Azt hiszem, sikerült írnunk egy hippi-himnuszt.

Gábor András

Siren's Call:

Odüsszeia egy képzelt filmhez, kísérteties eposz.

Ain't No Place Of Mine:

Elvágyódásról szól. Eleged van, csomagolni kell és indulni az ismeretlenbe, mert eljött a pillanat, amikor nincs már hely a számodra ott, ahol éppen vagy. Letisztult rhythm n' blues.

Gypsy Girl:

Ez a dal egy boszorkányról szól. Kissé vallásos, kissé misztikus, a hangzást tekintve leginkább késő 60-as évek pszichedelia.

Kings And Rulers:

Ez a dal egy kis királyról szól, akinek meg kell tanulnia minél feljebb mászni a sziklákon, átvergődve minden akadályon, azért, hogy tisztán láthasson rá birodalmára.

Backdoor Man:

Titkos szeretők, tiszta érzelmek, aggódó szülők, fiú-lány dolog. A dal egy "casanováról" szól és titkos légyottokról. Mi más lehetne egy pörgős rock n' roll nóta üzenete? :)

Dobos Gergely

Az új lemez elkészítése igen jó móka volt, annak ellenére, hogy néhányszor sikerült egymást igazán kikészítenünk. Egy jól felszerelt stúdióban dolgoztunk, olyan kütyük segítségével, amiket csak külföldi menő bandák klipjeiben láttam korábban.

Gulyás Máté

A felvételek során újdonság volt, hogy a gitár egy része, a basszusgitár és a dob egyszerre lett feljátszva, ezzel is eredetibbé, őszintébbé próbáltuk tenni az anyagot.

Hard Times:

A személyes kedvencem, és nem csak azért, mert dobbal indul, és 6/8-os keringő. Amikor Andris annak idején elkezdte játszani a refrén témáját, már tudtam, hogy a kedvencem lesz. Ezzel a számmal tudok leginkább azonosulni.

Good Times Roll:

A lemez első száma. Ehhez mérten feszes, tempós, egyszerű, de nagyszerű. Tényleg szép idők jutnak róla eszembe. 

Az Ozone Mama az album megjelenésével párhuzamosan lemezbemutató turnéját is ma indítja: szeptember 25-én Nyíregyházán, 26-án pedig Miskolcon hallhatók először az új dalok. A budapesti premier a Gozsdu Manó Klubban lesz október 10-én.

És akkor jöjjön a teljes nagylemez (ingyenes Deezer-regisztrációval hallgatható):


premier rock hír ozone mama



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása