2015.09.30. 20:00 – Lángoló

Itt a Pygmalion második EP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pygmalion.jpg

Nem ismered a Pygmalion zenekart? Akkor itt van róla néhány infó: a saját bevallásuk szerint modern rockot játszó, ám erőteljes punk és funk hatásokkal rendelkező együttes 2013-ban nyerte el végleges felállását. A zenekar Budapest számos underground klubjában fellépett már, emellett lehetőségük volt játszani több vidéki klubban, illetve néhány fesztiválon is, szóval még előttük az élet. Legutóbbi anyaguk, a Pygmalion című ötszámos EP 2014 júniusában jelent meg, majd turnéztak egyet a Solidmennel. Az alább bemutatkozó STND FR SMTHNG című kislemez dalait még 2014 decemberében kezdték el rögzíteni a STAMUSIC Studiosban Stámusz Ferencnél, míg a keverést és a masteringet Brucker Bence végezte a SuperSize Recordingban. A lemez dalai elérhetőek lesznek október 3-tól a Spotify, Deezer, illetve iTunes felületén is, de alább már meg is hallgathatók.

A zenekar számára ezt jelentik a dalok:

Stand For Something

Ez a számunk sikerült talán a legbefogadhatóbbra az összes közül zeneileg, a szöveg pedig arra buzdít, hogy bár sok külső hatás ennek ellenkezőjére ösztönözhet minket, muszáj kiállni önmagunkért és az elveinkért, hiszen ezek azok a dolgok amik felépítik a személyiségünket, és amiktől egyediek, és ezáltal érdekes, gondolkodó lények vagyunk. Ha nem állsz ki azért amiben hiszel, akkor "ülve" fogod végigélni az életedet, nem te irányítod a sorsod. 

Purveyor (Of Lies)

Ebben a számban visszatérnek a Pygmalion régebbi számaira jellemző funky elemek, a tipikus punk hatásokkal vegyítve. Azokról az emberekről szól, akik mindent megtennének és bárkin átgázolnának, annak érdekében, hogy megtartsák vélt vagy valós hatalmukat. Kapzsiságuk mérgező és lételemük a konfliktus, de ha nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, akkor lehet esélyünk ellenük. 

Sharing The Pain

Már a dal elején egyértelmű, hogy ez egy húzósabb darab lesz, témáját tekintve a társadalom közönyösségéről szól, arról az érzéketlenségről és fájdalomról, amit annak érdekében viselünk el, hogy ne kelljen másokkal és az ő gondjaikkal foglalkoznunk. Sokszor mások fölött ítélkezünk, annak érdekében, hogy ne kelljen saját hibáinkkal szembenézni. 

Van egy klip is már hozzá:


premier rock hír pygmalion



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása