2015.10.31. 11:51 – Nihil_AK

Negyedszázados farkasok

Jubileumi Akela-koncert ma este a Club 202-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

akela.jpg

Nehéz elhinni, de idén már 25 éve tevékenykedik Magyarország egyetlen és legjobb agrometál zenekara, az Akela. Főnökék ma este nem csak a negyedszázados jubileumot ünneplik a Club 202 színpadán, de a huszadik Farkas-nap mellett ez lesz a tizenötödik album, a hosszú ideje készülő Farkasmesék lemezbemutató koncertje is. Három kedvenc Akela-dalunkkal kívánunk boldog születésnapot a farkastestvéreknek!


születésnap metál videó akela koncertajánló



2015.10.31. 07:40 – dankógábor

27-en meghaltak egy bukaresti metálkoncerten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

goodbyetogravity.jpg

27 ember, többségében tinédzser meghalt és legalább 180 megsebesült október 30-án éjjel, mikor a Colectiv nevű bukaresti klubban robbanás történt. Az első hírek szerint a színpadon lévő Goodbye to Gravity zenekar pirotechnikája hibásodott meg, és robbant fel, majd ettől tűz keletkezett. A robbanás után kialakult káoszban az emberek egymás taposták a kiutat keresve, ami a biztonsági szabályok be nem tartása miatt különösen nehéz volt. A klubhoz hat tűzoltóautó és sok mentő érkezett, legalább 88 embert kórházba szállítottak, többségüket égési sérüléssel. Sok sérültnél nem találtak iratokat, ezért nehezen megy az azonosítás. Állítólag sok külföldi állampolgár volt a közönségben, magyarról egyelőre nem tudunk. Klaus Iohannis román köztársasági elnök megrendülését fejezte ki a Facebook oldalán. A Goodbye to Gravity egyébként egy román metalcore-zenekar, aminek a 2008-as helyi Megastar-győztes az énekese. Ők éppen lemezbemutatót tartott a klubban, amire nagy piro- és fényshowt ígértek. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a zenekar tagjaival mi történt. (A fenti kép a koncerten készült, a robbanás előtt.)


hír robbanás tragédia metalcore goodbye to gravity



2015.10.30. 11:00 – Lángoló

Az emberek közötti elidegenedésről forgatott klipet a Manaky

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manaky_2.jpg

Nem várt és meglehetősen kellemetlen helyzetekbe sodródott a COLL kreatív alkotóműhely stábja, miközben a Manaky nevű magyar zenekar első videóklipjét forgatta. A Bloodshed főszereplőjét ugyanis – feltehetően a bőrszíne miatt – több attrocitás is érte. A történet iróniája, hogy a klip az elidegenedésről és a rossz irányba tartó társadalmi folyamatokra kívánja felhívni a figyelmet.


premier reggae hiphop hír manaky



2015.10.30. 10:44 – dankógábor

Ha tényleg klassz, magyar nyelvű grindcore-ra vágysz, akkor hallgasd meg a Jack új nagylemezét!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jack2015.jpg

Bár bevallom őszintén, csak elvétve értek pár szót, de ettől még kellemes kikapcsolódás a Neurozis. A 19, mondjuk úgy, nem túl epikus dalt tartalmazó anyag kazettán (Posthuman Producion, Power Ranger Records), CD-n (Scullcrasher Records) és bakeliten (Give Praise Records, Here and Now Records, Vleesklak Records) jelenik meg a hetekben. Aki akar belőle, írjon erre a címre. Alább pedig akár meg is hallgathatja, illetve digitálisan megveheti.


punk hardcore hír jack grindcore



2015.10.30. 10:22 – dankógábor

Phil Collins visszatér a zenei életbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

philcollins.jpeg

A dobos-énekes még 2011-ben vonult vissza hivatalosan, mivel egyrészt úgy megsérült a hátában egy ideg, hogy nem nagyon tudott dobolni, másrészt a két fiával szeretett volna több időt eltölteni. Most pedig szintén a két fiára fogja, hogy visszatér, mivel a 10 és 14 éves gyerekek nem láthatták még színpadon az apjukat. Szóval Collins teljes erővel beindul, nem csak a színpadra tér vissza, hanem új nagylemezt is kiad, ilyen pedig már 13 éve nem volt. Mármint sorlemez nem volt, mert 2010-ben volt egy albuma tele Motown klasszikusokkal. Persze a hír hallatán mindenki egy Genesis-összeállást vizionált azonnal, de Collins egyelőre a szólódolgaira koncentrál, utána viszont bármi lehetséges.


pop rock hír phil collins



2015.10.30. 09:48 – dankógábor

Dobos nélkül maradt a Bad Religion

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

brooks-corbis-460-100-970-80.jpg

Brooks Wackerman kiszállt a Bad Religionből. A dobos közleményében elmondta, hogy nagyon nehéz döntés volt ez számára, miután élete jelentős részét egy ilyen ikonikus zenekarban tölthette, de úgy érzi most van itt az idő, hogy más utakra lépjen. A csodagyereknek számító Wackerman 17 évesen már a Suicidal Tendencies mellékágában, a funkrock Infectious Groovesban dobolt, de az ST-ben is eltöltött pár évet mielőtt 2000-ben csatlakozott a Bad Religionhöz. Sokan hozzá, illetve a hét év után visszatért Brett Gurewitz alapító-gitároshoz kötik, hogy a punkzenekar új erőre kapott pár felejthető lemez után. Ő volt egyébként az ötödik dobos, aki megfordult a csapatban 1980 óta. Sem Wackerman, sem a Bad Religion terveiről nem tudni semmi továbbit.


punk hír bad religion



2015.10.29. 14:39 – Hirdetés

A Barba Negrában szilveszterezik a Tankcsapda!

Előtte még jön pár koncert Amerikában is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tcs_1.jpg

Öt év után újra szilveszteri koncertet ad Magyarország vezető rockzenekara. A fiúk nem pihennek mostanában sem, hiszen jövő héttől már Észak-Amerikában kalandoznak, Bostontól Los Angelesig, ami azért nem semmi! A szilveszteri buli idén kezdődik, és jövőre csak ér véget, úgyhogy ha valaki szeretne 26 év legnagyobb Tankcsapda-slágereire pezsgőzni az év utolsó napján, már most vegye meg a jegyét, nehogy lemaradjon az élményről.


ajánló hirdetés koncert szilveszter tankcsapda barba negra



2015.10.29. 09:25 – Lángoló

Egy este Terry Bozzióval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

terry_bozzio_2014_press_photo_photo_by_andre_ozgadsc1193.JPG

A dobos legenda egy szólófellépés keretében látogat Budapestre. Bozzio rengeteg szólómunkája mellett többek között olyan zenészóriásokkal játszott, mint például Frank Zappa, Jeff Beck sőt néhány éve még a Kornnal is kooperált. Nemrég tért haza japán körútjáról, de nem sok pihenést enged meg magának a 64 éves zenész. Október 22-én indul európai turnéja, melyen 21 előadása lesz, Köztük november 15-én hazánkba is ellátogat, méghozzá a II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központba. Az este a szólódobolásról szól majd, de természetesen az improvizáció mellett karrierje néhány fontos kompozícióját is előadja. Ez nem egy workshop lesz, hanem egy közvetlen találkozó Terry Bozzioval és a világ legnagyobb dobfelszerelésével. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy ez nem egy kétórás, bombasztikus dobszóló lesz, hanem zene a dobokon, egy est Terry Bozzióval. Az előadásra mindössze 100 kedvezményes jegy kapható, 50 darab a Tam-Tam dobcentrumban és 50 darab a tixa.hu felületén. Amennyiben ezek a belépők elfogynának, természetesen a teljes árú jegyet is belehet szerezni a fent említett helyeken.


hír dob terry bozzio



2015.10.28. 15:07 – Rácz Mihály

A Nagy Osztálytalálkozó – Womex 2015

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 

Lezajlott a 2015-ös WOMEX, a world music, azaz világzene legnagyobb és legjelentősebb szakmai vására, a 21. a sorban. Ami nekünk, magyaroknak igazán jelentőssé tette, hogy ez a budapesti volt az első közép-kelet-európai rendezésű. A Hangvető lett a szerencsés, akit a főszervező Piranha Arts vont be a helyi munkába, és ott téblábolva nagyon úgy nézett ki, hogy jó munkát végeztek: remek hangulat uralkodott és úgy látszott, folyékonyan mennek a dolgok. Nagy volt a nyüzsgés, idén 2500-an delegáltak több mint 90 országból, 680 kiállítóval, olyan új szereplőkkel, mint Koszovó, Tunézia és Chile. A konferenciák témáit nem lehet elsődleges vezérfonalra felfűzni, de az egész főleg a szakmaiság körüljárása, a produkciók értékesítése, és természetesen a világot egyébként is folyamatos politikai mozgásban tartó migrációs kérdés körül forgott. Igazából és elsősorban viszont a barátkozásról és kapcsolatépítésről szól itt minden, kevés tényleges üzletkötés történik a pár nap alatt - miközben azért persze mindenki reménykedik. Bár az 1994-es alapítók közül már csak pár tucatnyian vannak benne - nyilvánvalóan megtörténtek a generációváltások -, láthatóan sokan ismerik egymást, megy a nagy ölelgetés, és kiadványok csereberéje. (Csak zárójelben: hagyományos értelemben vett lemezkiadó alig akad már a standok között, persze tele van még minden CD-kkel, hiszen azt mégis csak oda lehet adni, aktualizálni egy-egy adott produkciót – mert minden erről szól, mindenki produkciós cégként van jelen az általa kínált előadókat kínálva.) Délutánonként aztán a standok nagy része igazán beindult, kinyíltak a piás palackok, ment a koccintás, szívesen bevonva akárki arra járót. Próbáltam belőni, melyik nemzet fiai járnak élen a dáridóval, de a sztereotípiák nem feltétlenül működnek – a japánok ugyanúgy töltögettek, mint a latinok, de azért a legnagyobb hangulat a brazil stand körül alakult ki, illetve a britek is pezsegtek rendesen (náluk DJ-zett hazánkfia, a Mana Mana Recordsos Suefo is, már amikor épp nem kapcsolatokat épített két kiadványával). A Vinylrecorder standját is sokan felkeresték, itt két öreg szaki tolta, reklámcélból bárkinek vágtak hozott dalból egy egypéldányos lemezt. De szigorúan mindenkinek csak egyet, állítólag jó az arcmemóriájuk. A lemez a csali, a vágógépet magát árusítják sok éve, 3200 euró az ára. A WOMEX simán kiváltja a résztvevőkből az addikciót, mint minden jó hangulatú rendezvény, már vasárnap a www.womex.com főoldalán a résztvevőknek való megköszönésen és a díjak említésen kívül (idén Cheikh Lo lett életműdíjas, a legjobb label címkéjét pedig már másodjára a Glitterbeat kapta) úgy zárták a rövid üdvözlést, hogy „Nagyszerű és gyümölcsöző időt töltöttünk együtt, és már alig várjuk, hogy újra üdvözölhessünk 2016-ban a 22. WOMEX-en, Santiago de Compostelában”.


folk fesztivál világzene womex



süti beállítások módosítása