2015.10.01. 09:49 – Lángoló

Úton, aztán ismét úton – WhoMadeWho-miniinterjú

Ma este koncert!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

whomadewho.jpg

A dán WhoMadeWho kísérleti pop trió, vagy legalábbis valami ilyesmi: nehéz meghatározni, csak azt tudjuk, hogy valami nagyon új és megkapó - pedig már 2003 óta létezik. Sok helyen leírták, hogy a zenéjük igazán élőben üt, és talán így meg is értjük, hogy szinte egész évben csak turnéznak. Most éppen legutóbbi, Dreams című lemezüket utaztatják. Épp csak pár gyors kérdésre tudtuk elcsípni Jeppe Kjellberg gitárost a magyarországi állomás előtt, ami október elsején lesz a Dürer Kertben.

Ránézünk az európai és amerikai turné naptáratokra, és rögtön az jut eszünkbe, hogy úristen. Nem fárasztó ennyi ideig úton lenni?

Nálunk mindig is a turnézásról szólt minden. De most egy kicsit lenyugszunk, félretesszük, stúdióba vonulunk. Hidd el, ez így egy jó kombináció.

Van időtök elmenni koncertekre, kikapcsolódni? Vagy pont a kikapcsolódás nektek nem zenei élménnyel párosul?

Nagyon szenvedélyes vagyok, ha zenéről van szó. Minden alkalommal, amikor épp nem mi játszunk, szeretem meghallgatni a kollégákat. De ha kikapcsolódásra gondolsz, nemrég mutatkozott meg bennem valamiféle szerelem a kertészkedés iránt a házamban. Nagyon pihentető, és inspiráló is a maga egyszerű módján.

Érdekel titeket, hogy ki minek definiálja a zenéteket? Ha valaki felteszi ezt a kérdést, mit szoktatok mondani? Vagy ez egy olyan dolog, ami nem fontos?

Én vagyok a legrosszabb a saját zenénk meghatározásában. Annyira sokoldalú, és annyi helyről jön az inspiráció. De az emberek szeretik annak hívni, ami éppen tetszik nekik. Sokkal inkább az számít, hogy jó-e a cucc. Akkor teljesen mindegy a műfaj.

Mi a helyzet ezzel a 'mindent vagy semmit' stratégiával? Úgy tűnik fontos nektek a folyamatos fejlődés, növekedés, de lesz ennek teteje?

Van ez az alapvető belső késztetés vagy ösztön, ami arra sarkall minket, hogy haladjunk előre. Ez mindig is a részünket képezte, mint banda. Még most is.

A Whomadewho zenéje fellépéseken hat igazán. Milyen a kapcsolatotok a közönségetekkel, hogyan látjátok őket?

Azok az emberek, akik eljönnek show-inkra, hogy meghallgassanak minket, igazán fontosak számunkra. Látni, hogy néhány rajongó a mi szövegeinket mormolja, nagyon sokat számít. Ez táplál bennünket igazán.

Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen képesek vagyunk beutazni a világot, és találkozni mindenféle kultúrából érkező emberrel. Érezni, hogy a mi helyi dán zenénknek ekkora hatása van, na ez az, ami számít.

Interjú: -kk-


interjú pop whomadewho



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása