2015.10.20. 10:29 – Nihil_AK

Aki ennél lassabb dalokat ír, az már csal

Egy legenda visszatérése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

withthedeadestersegarra_3307.jpg

Lee Dorrian az utolsó Cathedral-lemez óta nem nagyon adott életjelet. Szerencsére múlt héten kijött végre egy dal a With The Dead nevet kapott formációtól, pár napja meg még egy. Ha kíváncsi vagy, milyen az, amikor egy ötven felé ballagó doom metal legenda kisujjból megalázza a mai metálmezőny többségét zenei súlyosságot illetően, azonnal hallgasd meg őket!

Ezzel a névvel, na meg Dorrian úr előéletének ismeretében nem is nagyon lehet napfényes kaliforniai puncirockra számítani, sőt, a Cathedral játékosabb, mellotronos lemezeinek kedvelői is homlokig rántják majd a szemöldöküket, hiszen a közzétett számok alapján a kultikus Forest of Equilibrium* eddig a hátsó fészerben rejtegetett, csúnyábbik ikertestvére készülődik a gyanútlan zenehallgatók lelkének megmételyezésére.

A tempó körülbelül ugyanaz, de a gitárszólamok ha lehet, még jobban szét lettek torzítva, nem nehéz mázsás sziklatömbökből álló hegyomlást vizionálni a riffek hallatán (főleg mivel Dorian mellett az Electric Wizard alapító ritmusszekciója játszik még itt). Persze Dorian máig nem tanult meg a szó klasszikus értelmében énekelni, a keverésben eléggé el is van rejtve, viszont aki azt hiszi, hogy ez a stílus a hangterjedelemről és hangszálakrobatikáról szól, az eléggé el van tájolva. A sötétebb tónusokra fogékony, nyitott zenehallgatók azonban könnyen új kedvencet avathatnak. Várjuk a teljes lemezt, amely természetesen főhősünk saját kiadójának gondozásában jelenik meg. 

*Akik esetleg nem ismernék, a With The Dead mellett nyugodtan meghallgathatják a hivatkozott lemezt is. Kitűnő aláfestő zenéje hideg, borult, rosszkedvű őszi napoknak, persze csak akkor, ha még rosszabbul akarjuk érezni magunkat. 

With The Dead a Facebookon: https://www.facebook.com/withthedead


súlyos doom metal cathedral with the dead lee dorrian rise above records



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása