2015.10.31. 07:40 – dankógábor

27-en meghaltak egy bukaresti metálkoncerten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

goodbyetogravity.jpg

27 ember, többségében tinédzser meghalt és legalább 180 megsebesült október 30-án éjjel, mikor a Colectiv nevű bukaresti klubban robbanás történt. Az első hírek szerint a színpadon lévő Goodbye to Gravity zenekar pirotechnikája hibásodott meg, és robbant fel, majd ettől tűz keletkezett. A robbanás után kialakult káoszban az emberek egymás taposták a kiutat keresve, ami a biztonsági szabályok be nem tartása miatt különösen nehéz volt. A klubhoz hat tűzoltóautó és sok mentő érkezett, legalább 88 embert kórházba szállítottak, többségüket égési sérüléssel. Sok sérültnél nem találtak iratokat, ezért nehezen megy az azonosítás. Állítólag sok külföldi állampolgár volt a közönségben, magyarról egyelőre nem tudunk. Klaus Iohannis román köztársasági elnök megrendülését fejezte ki a Facebook oldalán. A Goodbye to Gravity egyébként egy román metalcore-zenekar, aminek a 2008-as helyi Megastar-győztes az énekese. Ők éppen lemezbemutatót tartott a klubban, amire nagy piro- és fényshowt ígértek. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a zenekar tagjaival mi történt. (A fenti kép a koncerten készült, a robbanás előtt.)

FRISSÍTÉS: Vasárnap kora délután már 29 volt az áldozatok száma, köztük a zenekar két gitárosával. Az elhuntyak közül 17 személyt még mindig nem tudtak azonosítani. Beszámolók szerint a tüzet az egyik pirotechnikai eszköz okozta. A szintén válságos állapotban lévő énekes először még viccelt is, hogy a hirtelen fellobbanó láng nem a show része, de aztán mikor látta a komoly bajt, gyorsan tűzoltó eszközt kért. A tűz viszont fél perc alatt beborította a klub gyúlékony tetejét, ami miatt pánik tört ki az épületben.


hír robbanás tragédia metalcore goodbye to gravity



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása