2015.10.31. 11:51 – Nihil_AK

Negyedszázados farkasok

Jubileumi Akela-koncert ma este a Club 202-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

akela.jpg

Nehéz elhinni, de idén már 25 éve tevékenykedik Magyarország egyetlen és legjobb agrometál zenekara, az Akela. Főnökék ma este nem csak a negyedszázados jubileumot ünneplik a Club 202 színpadán, de a huszadik Farkas-nap mellett ez lesz a tizenötödik album, a hosszú ideje készülő Farkasmesék lemezbemutató koncertje is. Három kedvenc Akela-dalunkkal kívánunk boldog születésnapot a farkastestvéreknek!

Úgy tudjuk, a csapat körülbelül három és fél órát játszik majd, és a hírek szerint több mint 20 olyan dalt is megtanultak a mai koncertre, amelyet korábban még, legalábbis ebben a felállásban nem játszottak. Rengeteg vendég teszi tiszteletét, hiszen ott lesz Németh Alajos, a Bikini főnöke, a fél Moby Dick, Smici és Gőbl Gábor, a Nagyfi László és Zoltán, az Omenből, Szendrey Szasza, valamint három korábbi gitáros, Pavelka Gyuszi, Györki "Kökény Atya" István, és Szíjártó "Szupermen" Zsolt. A zenekar egy kedvcsináló videót is készített az eseményhez, amelyből kiderül, ki kapja a huszonöt botütést a huszonöt évért, valamint kik látogathatják a koncertet féláron.

Most pedig jöjjön a három kedvenc, bónusz alliterációval szigorúan szubjektív szempontból. Sajnos a Ne nézz a pofámba! című klasszikust nem találtuk meg Youtube-on, úgyhogy az kimaradt, képzeljétek hozzá.

A Farkastörvények album nyitódala, melyben megtalálható minden idők egyik legnagyobb magyar rímpárja,
tudjátok: "Hiroshima, atombomba, imádkoznak Esztergomba'". Mivel a világvége úgyis mindig közeleg,
a szerzemény értelemszerűen sosem veszít aktualitásából.

Egy kevésbé ismert dal a Forr-a-dalom lemezről. Főnök igazán jó formában vicsorogja végig a számot,
a szöveg pedig ismét tökéletes. Enni-inni kell, fosni muszáj?! Ekkora megkérdőjelezhetetlen alapigazságot se előtte, se azóta nem volt képes senki leírni a magyar rockzene történetében, ezt le kell szögeznünk.

A Botocska című dalban található az a rímpár, amelyre Főnök a saját bevallása szerint is a legbüszkébb.
A dalhoz forgatott klip szintén zseniális, ahogy az egész zenekar is az a maga nemében. Boldog születésnapot, farkasok!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/401207536725391/


születésnap metál videó akela koncertajánló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása