2015.11.17. 13:00 – Nihil_AK

Háztáji underground örömzene - Elektronikus kísérletezés a Watch My Dying énekesétől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hiinar_mix.jpg

Talán nem újdonság, hogy Veres Gábor, a Watch My Dying énekese ráérő idejében szerteágazó zenei kísérletekkel köti le kreatív energiáit. Most egy elektronikus alapú, atmoszférikus dallal jelentkezett, amit hamarosan egy teljes, négyszámos demó is követ majd. A Lampyre című, női éneket, fúvósokat és vonósokat is felvonultató szerzemény felvételéhez Gaobr egy komplett alkalmi zenekart is összehozott. Ha szimpatikus az Alan Wilder-féle Recoil vagy a Massive Attack világa, érdemes belefülelni, és természetesen nyitottabb hozzáállású metálosoknak is ajánlott a projekt. Szöveges videó a hajtás után.

"2008 óta csinálok a WMD mellett egyéb zenéket. Ami nem direkt ökörség, azok Hiinaar fedőnéven készülnek. A Lampyre alapjai egy ideje a gépemen porosodtak, mikor jött az ötlet, hogy akusztikus hangszerekkel fel lehetne dobni az egészet. Végigjártam az ismerősöket, otthon mindenki felvette a részét, átküldték, összelegóztam. Ritzel Ani (Dharma) szöveget írt rá és felénekelte, Pál Zoli (Sear Bliss, S.A.P.O.) harsonázik rajta, Tóth Ádám (ex-Dethroners, Paradise Host) hegedül, Tölcséry Gergő (ex-Frankzafka) pedig kavalozik. 

Természetesen ez nem egy hagyományos zenekari felállás, inkább alkalmi. Mondanám, hogy örömzene, de nem valami vidám az egész. Stilisztikailag nem vagyok agyonképezve, megkaptam rá eddig a triphoptól a balkánfunkig mindenféle jelzőt. De ezzel igazából nem is foglalkoztunk, csak mókáztunk.

A következő négyszámos demó is készen van már, decemberben jelenik meg, sátánista dixieland dalokkal. És igen, demó. Fontosnak tartom, hogy ezek DEMÓK. A konyhában készülnek egy 2000 forintért vaterázott 24 bites Soundblaster hangkártyán, 3.5-ös jack bemenettel. Nem szeretném ezeket sem EP-nek csúfolni, se kislemeznek, lo-fi van, meg pankság. Remek lenne, ha mások sem gyaláznák le a hangmérnökök munkáját az otthon összetákolt műveikkel."

Hiinaar a Facebookon: https://www.facebook.com/hiinaarmusic


premier elektronika sear bliss watch my dying dharma experimentál gaobr hiinaar dethroners frankzafka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása