2015.11.24. 13:20 – Hirdetés

Elegáns kamarapop - Balthazar az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A belga poprock sikersztori, az idén tízéves Balthazar tavasszal jelentette meg harmadik nagylemezét. A finom, elegáns kamarapopot játszó, három éve a Szigeten is fellépett kvintett a lemezt bemutató őszi európai turnéjába illesztette be az A38 Hajót.

A dEUS óta lehet tudni, hogy a belga rock a kontinens egyik legjobbja, és ezt a képet csak erősíti a Magyarországon nem túl ismert, de hazájában és Hollandiában irgalmatlanul népszerű Balthazar. A tízéves kvintett hosszú vajúdás után, 2010-ben jelentette meg első nagylemezét, és a friss hang,  a finom kamarapopba folkos, rockos elemeket csempésző elegáns dalok azonnal hatalmas sikert arattak. 

A két zeneszerző, Maarten Devoldere és Jinte Deprez azóta is sorozatban gyártják a jellegzetes, összetéveszthetetlen, mégsem egy kaptafára készülő Balthazar-slágereket. Elegáns, intim világ bontakozik ki ezekből a már-már éterien szárnyaló, mégis közvetlen dalokból. Mindehhez hozzátartozik, hogy a Balthazar egyáltalán nem fél vonósokat használni remekbe szabott popdalaiban - a végeredmény valami olyasmi, mintha Devendra Banhart találkozna a Tindersticksszel. Elegáns, érett, csodálatos popzene ez, a szó legjobb értelmében: okos, szép, felemelő és andalító. A Balthazar legutóbbi, márciusban megjelent Thin Walls című lemezét mutatja be az A38 Hajón.

Balthazar (B)

Liveurope

2015. november 25., péntek 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope program keretében valósul meg.


pop hír balthazar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása