2015.12.04. 08:55 – dankógábor

Meghalt Scott Weiland, a Stone Temple Pilots alapító énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

scottweiland_1.jpg

Csütörtök délután elhunyt Scott Weiland, a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver egykori frontembere. Az énekes jelenlegi zenekara, a Wildabouts készülődött éppen a színpadra Bloomingtonban, Minnesotában, amikor a turnébuszban holtan találták a 48 éves zenészt. Az első jelentések szerint álmában érte a halál. A Scott Weiland & the Wildabouts nemrég adta ki első nagylemezét, ezt turnéztatták éppen. A zenekar gitárosa, Jeremy Brown szintén idén, március végén halt meg gyógyszer-túladagolásban.

Scott Weiland a nyolcvanas évek közepén alapította meg Dean DeLeo gitárossal és Robert DeLeo basszusgitárossal a Mighty Joe Young zenekarát, de miután már volt egy ilyen nevű blueszenész, ezért 1989-ben kénytelenek voltak nevet változtatni, így lettek Stone Temple Pilots. San Diegóban, helyi szinten már elég erős rajongói bázissal rendelkeztek, itt vetett rájuk szemet az Atlantic kiadó is. Első nagylemezük, a Core 1992-ben jelent meg, pont betalálva a grunge hullám közepébe. Mai napig ez a zenekar kereskedelmileg legsikeresebb lemeze, milliókat adtak el belőle világszerte. A Purple című második lemezük hasonlóan sikeres lett, még ha picit el is maradt az előzőtől. Ez már a Billboard első helyén nyitott. A zenekarban ezután kezdtek kicsúcsosodni a konfliktusok, innentől kezdve már az egymással való bajaik, a kínlódásuk került előtérbe, nem a zenéjük. 2002-ben kvázi fel is oszlottak, és csak 2008-ban vették fel újra a fonalat. Ekkor lett egy lemez, koncerteztek, majd kirúgták Weilandot, mivel a drog- és alkoholfogyasztási szokásai nem sokat változtak a szünet alatt.

A szünetről annyit, hogy Weiland ekkor hozta össze három egykori Guns N' Roses-taggal, Slash-sel, Duff Mckagennel és Matt Sorummal a Velvet Revolvert, lett is két lemezük, gyorsan sikeresek lettek, de az énekes itt is túl antiszociális volt, így fel is oszlottak.

Weiland egyébként biztos volt benne, hogy egyszer visszamegy a Stone Temple Pilotsba, főleg, hogy onnan most szállt ki pár év után Chester Bennington, hogy a Linkin Parkra koncentrálhasson. Minden bizonnyal igaza is lett volna a frontembernek, de a halálával ez már örökre oda veszett.


rock hír gyász stone temple pilots velvet revolver scott weiland



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása