2015.03.31. 16:37 – dankógábor

Zseniális interaktív videó a Led Zeppelin hatodik lemezének borítójával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Led Zeppelin már a harmadik albumának borítójával is trükközött. Ott egy forgó tárcsát raktak a szétnyitható borító első részében, ami aztán a kivágott első rész karikáin keresztül mindig mást mutatott. Hasonló borítótt kapott a nemrég újra kiadott Physcial Graffity is. Itt a belső borítót lehetett variálni, így a képen látható ház ablakaiba mindig más került. Ezt gondolta tovább az Interlude nevű cég, akik már egyszer bizonyítottak egy Bob Dylan-videóval. Most az ablakokra kattintva már azt is láthatjuk mi folyik bent a lakásokban. Vagy valami ilyesmi. Az a lényeg, hogy lehet kattintgatni és tényleg remek szórakozás. A klip alatt a Trampled Under Foot alternatív verziója megy amúgy, ha valaki kérdezné.


rock hír led zeppelin



2015.03.31. 16:11 – dankógábor

Meghalt Jeremy Brown, Scott Weiland zenekarának gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti képen jobb oldalon látható gitáros egy nappal a Scott Weiland and the Wildabouts első nagylemezének, a Blasternek a megjelenése előtt hunyt el otthonában, eddig tisztázatlan okokból. A zenész nem ment el a hétfői, megjelenési parti előtti próbára, később pedig Brown családja hívta a zenekart, hogy a gitáros elhunyt. A Stone Temple Pilots volt énekese természetesen azonnal lemondta a koncertet és facebookos posztja szerint teljesen összetört. Brown 2008-ban találkozott Weilanddal, majd a Stone Temple Pilotsból való kiszállása után kezdtek el együtt dolgozni. A Blaster volt az első közös munkájuk. Brown 34 éves volt.


rock hír gyász scott weiland jeremy brown



2015.03.31. 15:39 – Lángoló

Retro szöveges videó a különleges Tárkány Művek-koncert elé

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tarkany_csoport7small.jpg

Kétszer is dicsértük itt a Lángolón a Tárkány Műveket. Egyszer a Címesincs nagylemezüket, egyszer pedig a Dresch Mihállyal közös Őszi vázlatok albumot. A zenekar április 2-án rendhagyó koncertet ad a Muzikum Klubban. Azért lesz rendhagyó, mert nem csak zene lesz, hanem beszélgetés is. Elsősorban Tárkány-Kovács Bálint beszél majd a zenekar történetéről, megalakulásáról, zenei hátteréről és alkotófolyamatairól, de a közönség is aktív részese lehet az eseményeknek a kérdéseivel, legyen szó a dalokról, jövőbeni tervekről vagy akár szigorú értelemben vett zeneelméletről. Szóval ez amolyan közönségtalálkozó is lesz. Ennek örömére a zenekar készített egy új dalszövegvideót is a Mi voltunk című dalhoz, ami még a 2013-as Címesincs albumon található. Ennek van itt és most a premierje.


premier folk hír tárkány művek



2015.03.31. 10:18 – SCs

Már majdnem In The Woods... – Strange New Dawn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ez még nem az új In The Woods..., de már langyos. Az ismét aktív norvég avantgárd metálzenekar gitárosa, X Botteri az ITW... 2000-es feloszlása után is folyamatosan írogatott zenéket. Egy idő után újból csatlakozott hozzá fivére, a szintén In The Woods...-os C:M Botteri, és végül addig-addig alakult a történet, hogy megszületett egy új banda, a Strange New Dawn. Első albumuk teljes egészében meghallgatható a weboldalukon, sőt annyira belelendültek, hogy már a másodikat tervezgetik. A The Only One a tartalmasságához képest kicsit hosszú – az önmagában több mint 40 perces, három részre osztott címadó dal enyhe megalomániáról árulkodik –, de szerencsére korántsem akkora melléfogás, mint X Botteri kizárólag az emberiség elleni zenei merényletekként jellemezhető szólómunkái. A Botterik játszottak az első Green Carnation LP-n is, és őszintén szólva a The Only One jóval inkább arra emlékeztet, mint az ITW... magnum opusára, az Omnióra. Ne legyünk azonban telhetetlenek, inkább reménykedjünk, hogy a készülő In The Woods...-lemez ennél még sokkal izgalmasabb lesz. Addig viszont a Strange New Dawn sem útszéli mulatság.


rock hír strange new dawn



2015.03.31. 08:23 – dankógábor

A Tidal húzza ki a szarból a zeneipart

Vagy nem.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hétfőn este kiderült, hogy miért olyan nagy durranás ez a Tidal és miért kellett úgy tenni, mintha most indulna, miközben már fél éve működik. Azért, mert nem csak Jay-Z a tulajdonosa, hanem egy rakás A-listás zenész. Olyanok, akik jelenleg tényleg meghatározóak a zeneiparban, róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó. Ők lettek úgy bemutatva, mint a Tidal tulajdonosai:


streaming hír tidal



2015.03.30. 16:09 – Lángoló

Az Angertea-ből az electro rockba - A Black Tape Store bemutatkozó EP-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blacktapestoresmall.jpg

Mihály Gergelyt eddig csak az Angertea zenekarból lehetett ismerni, most viszont ez picit változni fog. Itt van ugyanis a Black Tape Store, aminek most mutatjuk be az első három dalát. De előbb egy kis történet Mihály Gergely-től:

2014 őszén volt egy elég csúnya törés az életemben, és emiatt sokszor támaszkodtam a haverokra, sokat jártunk együtt kocsmázni és csajozni. Egy régi barátommal, Kaczkó Gyurkával egy ilyen körúton jutott eszünkbe, hogy ezt a nagy szomorúságot valahogy meg kellene örökíteni, zenébe kellene ágyazni. Gyurka számítógépe évek óta teli van a saját szerzeményeivel, csak épp megfelelő énekest nem talált hozzájuk. Olyan húsz dalból választottam ki a Missinget és a Strike-ot, amikhez úgy gondoltam, hogy hozzá tudom tenni önmagam, a Gone-et pedig egy saját gitárriffemből alakítottunk ki ketten. A szövegeket és az énektémákat én követtem el. Ez a zene teljesen más, mint az Angertea. Totál más energiákat mozgat meg, máshogy is éneklek, sőt a szövegek is sokkal egyszerűbbek, kevésbé elvontak.

A nagy stílusbeli különbség miatt először úgy gondolták, hogy fel sem fedik a kilétüket, innen jött a ninjás image is, de aztán egyre többen felismerték Mihályt, úgyhogy nem tagadták tovább. A további tervekről annyit mondott, hogy jön majd egy klip, illetve egy nagylemez is valamikor, de nem görcsölnek rá. Alább Mihály Gergely és Kaczkó György bánatzenélése.


hír black tape store



2015.03.30. 14:33 – Lángoló

Itt van három új Blur-dal élőben, tökéletes minőségben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Blur teljes erőből kampányol az április végén érkező, The Magic Whip című új lemezének. Például már három dalt is megmutattak stúdióminőségben, illetve eljátszották kompletten a teljes lemezt egy londoni minibulin. Utóbbi természetesen fel is vették, sőt, streamingje is volt a koncertnek, szóval nagy rajongóknak biztos nem lesz ismeretlen az alábbi felvétel. Itt ugyanis egy kivonatát látjuk a fellépésnek három dallal, a Lonesome Streettel, Go Outtal és a There Are Too Many of Usszal. Szóval eddig be nem mutatott szám nincs a felvételen, de legalább élőben is hallhatjuk a már megjelenteket. Alább a premier!


rock hír blur



süti beállítások módosítása