2015.08.02. 14:15 – Vörös András

Nekrológ helyett – Heaven Street Seven (2015. augusztus 1.)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_mg_1731.jpg

Azt mondja a főszerkesztő, írjam meg én. Mert hát mégiscsak egyszerre kezdtük húsz éve. Volt az a három zenekar ott az 1G kiadónál, a Publo Hunny, a FreshFabrik, meg a Heaven Street Seven és igazából még azt se lehetett tudni, hogy melyik lesz majd a rocker és melyik a popper, legfeljebb annyi volt tiszta, hogy utóbbiak azért már tudnak zenélni, és van slágerük is, a Father. Meg Németországban csinált lemezeik, a Tick Tock No Fear és a Goal. „Goál”, így hívtuk magunk között valamiért, nem gólnak, a Wallflowert meg ők maguk között farkasszeretőnek és napokig gondolkodtam, mire rájöttem, miért. Aztán egyszer csak jött a pletyka, hogy átveszi őket a nagy Warner, az igazi multikiadó, stúdióval, pénzzel, mindennel a háta mögött, és Pásztor Laci bácsi, a főnök sírva hallgatja az új anyagot a kocsiban, annyira tetszik neki. Csak annyi a kérés, hogy legyen magyarul. Magyarul? Na ne már! Árulás! Mi lesz így az internacionalizmussal, az amerikai turnékkal, a világsztársággal? Magyarul. Pff. Nem is értem, miért nem haragudtunk rájuk jobban, már eleve. De rájuk valamiért nem lehetett. Már eleve sem. Pedig akkor meg ki sem jött az, hogy "Sajnálom, ez biztos valami tévedés lesz. Itt nem lakik, soha nem is lakott ilyen" - es nem történt meg a rácsodálkozás, hogy ja, ezt így is lehet? Magyarul? (Lehetett, persze, mar korábban is, Baksa-Soóstól Hobón át Hegyiig sokaknak, de az más, azok öregek, nem a mi világmegváltó generációnk, úgyhogy az nem számít.) Na jó, akkor nem árulók. Kivételek inkább.


heaven street seven hs7



2015.08.02. 12:24 – dankógábor

Snoop Doggot most egy nagy zsák pénzzel tartóztatták fel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoopmoney.jpg

Nem nagyon megy Snoopnak most ez az európai turné. A rappert most az olasz rendőrök kapcsolták le 422 ezer dollár miatt (ez nagyjából 115 millió forint). Az összeg készpénzben volt nála, természetesen, mert amúgy nem lenne hír belőle. Ez bőven afölött a határ fölött van, amit bejelentés nélkül át lehet hurcolni az EU-s határokon. Snoopot nem tartóztatták le, csak megbüntették. Az összeg felét vissza is adták azonnal, a másikat pedig csak addig tartják vissza, amíg a büntetést át nem utalják. A rapper szóvivője elmondta, hogy világosan tisztázódott, csak adminisztrációs hiba történt, ezt rendezték, az összeg pedig a fellépti díjakból van. Ez legalább könnyen ment, nem úgy, mint a svéd rendőrökkel.


hír rap snoop dogg snoop



2015.08.02. 11:36 – dankógábor

Pár nap múlva új Dr. Dre-albumot kapunk, de nem a Detoxot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dredre.jpg

Dr. Dre tisztába is tette ezt a Detox dolgot gyorsan: 

Nem tetszett. Nem volt jó. A lemez egyszerűen csak nem volt jó. Halálra dolgoztam magam rajta, de nem éreztem, hogy jó munkát végeztem volna.

Szóval producer-rapper több mint másfél évtizede várt nagylemeze sosem lesz már kiadva (bár ugye úgy tűnik elkészült, szóval ki tudja mit hoz a jövő). Lesz viszont pár nap múlva egy másik lemez tőle, amit a hamarosan mozikba kerülő Straight Outta Compton című, a legendás N.W.A. rapcsapatról szóló film és annak munkálatai inspiráltak.


hiphop hír rap dr dre nwa



2015.08.02. 11:00 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Paál Balázs (Budapest Voices)

Dunaharaszti másik arca

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc05291.JPG

Kis szünet után újra jelentkezik turisztikai rovatunk. Ezúttal a rockdalok a cappella átirataival megismert Budapest Voices tenorja, Paál Balázs mutatja be lakóhelyét. Dunaharasztira sokan Budapest alvótelepüléseként gondolnak, de Paál szerint a város jóval többet mutat meg magából, ha jó helyen keres a látogató. Ezt jó pár gyönyörű, saját készítésű fotóval is bizonyítja, érdemes tovább olvasni.

aal_2000x150.jpg


szabadidő turisztika dunaharaszti budapest voices ajánld a lakhelyed paál balázs



2015.08.01. 12:31 – dankógábor

Dave Grohl megy mindenhová, csak hívni kell

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti videó bejárta a teljes zenei világsajtót. Ezer olasz játssza el egyszerre a Foo Fighters Learn To Fly című dalát. Mindezt azért, hogy a Foo Fighters végre elmenjen Olaszországba. Nagyot nem kockáztatott az, aki arra fogadott, hogy a zenekar reagálni fog erre a rendhagyó felhívásra, és hát gyorsan jött is a válasz. Dave Grohl az anyanyelvükön küldött üzenetet az olasz rajongóknak, amiben elmondta, hogy hamarosan találkoznak. Ezt mondjuk bemondja minden zenekar a koncertek végén, aztán általában nem lesz belőle semmi, de mivel Grohl annyira felülmúlhatatlanul jófej és cuki, hogy lassan a rockszíntér Beyoncéja lesz, így még el is hisszük neki, hogy tényleg elintézi az olasz bulit. Vajon hozzánk is jönne, ha a magyar rajongók kitalálnának valami hasonlót?


rock hír foo fighters



2015.07.31. 19:32 – dankógábor

GIGABRÉKING! Snoop Dogg mégis drogozott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoop-dogg-marijuana.jpg

Ugyan Snoop Dogg azt írta a svédországi incidenséről, hogy "bassza meg az összes rasszista svéd rendőr, semmit nem találtak nála", most kiderült, hogy mégis találtak. Persze, mert a vizeleteredmények csak mostanra lettek meg. Kisebb nagyobb csoda csoda lett volna amúgy, ha a laborvizsgálat negatív eredménnyel zárul. Meg az egész imidzse összeomlott volna, mellesleg. Ettől viszont már nem kell aggódnia, meg attól sem, hogy Svédországban újra koncertezhet. Valószínűleg, mondom én, mert egyelőre arról nincs szó, hogy mik a következmények. Norvégiába beengedték miután találtak nála több gramm füvet. Az biztos, hogy Svédországban egyelőre a zéró tolerancia van érvényben a marihuánára vonatkozóan is, akárcsak Magyarországon. Snoop egyelőre nem reagált az eseményekre.


hiphop hír marihuána snoop dogg



2015.07.31. 15:02 – -dj-

Juj, a Trivium is irányt váltott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

trivium.jpg

A Trivium mindezidáig egy volt az "üvöltök, aztán éneklek is", vagyis "nagyon kemény vagyok, de érzelmes is"-zenekarok közül. A zenekar főnöke-zeneszerzője, Matt Heafy mindig próbálgatta, hogy ebben a szűk keresztmetszetben mi a mozgástér, írt hosszabb dalokat, írt rövidebbeket, de most váltott a legkarakteresebben. Az új szám alapján az üvöltésnek búcsút lehet inteni, a dalszerkezet letisztultabb, a hangszeres rész kevésbé technikás. Erre mondják, hogy kommersz. Heafy nyilatkozata alapján a Shogun című lemezükről maradt le. Sajnos ugyanaz tapasztalható náluk is, mint a hasonló váltást átélt Avenged Sevenfoldnál, miszerint attól, hogy valami egyszerűbb, még nem biztos, hogy jobb, de ezt mindenki ítélje meg maga. Alul látható az első, új klip.


metál hír trivium



2015.07.31. 14:33 – Szponzorált Tartalom

A legjobb koncertek a legjobb arcoknak

Ha BuddyGuide leszel, őket is láthatod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

festivalbuddy_felmeri_2.jpg

Jövő hétfőn éjfélig még jelentkezhetsz BuddyGuidenak az idei Szigetre! Az eddigi tapasztalatok alapján garantáltan nem egyvalaki leszel a tömegből, ami épp ismerkedés szempontjából sem rossz fegyvertény. Ráadásul jobbnál-jobb zenekarokat is megnézhetsz ingyen. A hajtás után jövünk egy kis kedvcsinálóval.


ajánló játék telekom szórakozás fesztivál sziget szponzoráció festivalbuddy



süti beállítások módosítása