2015.11.22. 19:00 – Lángoló

Ha valami kifejezetten komplex metálra vágynál ma, akkor hallgasd meg az Orient Fall első nagylemezét!

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orientfall.jpg

Hosszú szünetet követően a Lángolón debütál a budapesti Orient Fall bemutatkozó nagylemeze, a Fractals. A tizenhárom számból álló anyag továbbmegy a 2011-es, Where the Pressure of Duty Leaves Off / The Challenge of Excellence Begins EP által kijelölt összetett, progresszív vonalon és egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex, a szövegekre nagy hangsúlyt fektető metálzenekar képét mutatja. A lemez keverése, maszterelése és felvételeinek legnagyobb része a zenekar gitárosának, Erdőhegyi Bálintnak a keze munkája, ezen kívül a dobfelvételekben Ferencz Zsolt (Revolver Sound Studio), az énekfelvételekben Csongor Bálint (Subscribe) működött közre. Három vendégénekes is szerepel az anyagon, Csongor Bálinton kívül Kovács Gábor (Orion Dawn) és Földes Anett hangját lehet hallani. A zenekari fotókat Damokos Attila készítette, a vizuális megjelenés, az artwork pedig Buzás Dániel és Buzás Krisztián munkája. Alább a lemezpremier, illetve a zenekar is megszólal némi információt szolgáltatva magukról.


premier metál hardcore hír progresszív orient fall



2015.11.22. 09:29 – dankógábor

Adele elindult egy Adele-hasonmásversenyen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Olyanon, amin énekelni is kellet. Az egészet a BBC szervezte, mármint, hogy ők tudták, hogy a kamu Adele nem is kamu Adele. Picit maszkíroztak az arcán, hogy ne lehessen felismerni, az énekesnő meg elvegyült a többi kamu Adele között. Ebből aztán elég vicces szituációk keletkeztek, főleg, amikor várják együtt a sorukat, hogy énekeljenek. Aztán persze az éneknél lassan mindenkinek leesik a tantusz. Tényleg mókás az egész.


pop hír adele



2015.11.21. 22:34 – dankógábor

Terrortámadás készül a Five Finger Death Punch milánói koncertje ellen

FRISSÍTVE

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Anonymous azt állítja, hogy november 22-én vasárnap terrortámadás készül számos célpont ellen a világban. Párizsi, amerikai, indonéz, libanoni és olasz célpontokat neveztek meg. Utóbbi egy milánói koncert lenne, ahol a magyar származású gitárossal felálló Five Finger Death Punch és a Papa Roach lép fel vasárnap. Az Iszlám Állam ellen totális online háborút indító hekkercsoport azt állítja, hogy a bizonyítékaikat napokkal ezelőtt elküldték az illetékes hatóságoknak, és csak rajtuk múlik, hogy tesznek-e valamit. Viszont mivel már mindjárt itt van 22-e, így saját kezükbe is veszik a dolgokat, és figyelmeztetnek mindenkit a veszélyre. A fentin kívül még ezek a veszélyeztetett célpontok:


hír terrortámadás papa roach five finger death punch



2015.11.20. 17:39 – dankógábor

Miley Cyrus nagyon-nagyon-nagyon durván belekezdett a Flaming Lipsszel közös turnéjába

Lángoló Galéria 18+

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

GettyImages-497972138


Miley Cyrus mindenkit meglepett, amikor augusztus végén váratlanul kiadta a nagyrészt a Flaming Lipsszel közösen készített nagylemezét. Azzal meg pláne meglepetést okozott, hogy egyrészt ingyen lehet még mindig streamelni, másrészt meg, hogy jó lett. Egyértelmű volt a közös turné is, jól ki is találták pár közös pszichedelikus trip után, hogy meztelenül kéne színpadra lépni, de a közönségnek is ruha nélkül kéne megjelenni, majd így, együtt, békében valami tejszerű izében lenne jó fürdőzni. Nos, a turné csütörtökön elkezdődött, tejszerű folyadékot még nem láttunk, de ettől függetlenül csodálatos képek készültek a chicagói állomáson. A fenti galéria utolsó képe miatt kénytelenek voltunk 18-as karikát is rakni a posztra. Alább egy videó is van a buliról.


pop rock hír flaming lips miley cyrus pszichedelikus 18+



2015.11.20. 12:05 – dankógábor

Az amerikai előadók folyamatosan mondják le az európai turnéikat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

11071934_10155428361985545_7424225406106565636_n.jpg

Az Eagles Of Death Metal koncertjén lezajlott terrortámadás után egyre több előadó mondja le az Európai turnéját. A Deftones (akik ott voltak a támadás helyszínén, de pont eljöttek előtte) azonnal hazarepült, de nem sokat hezitált a Foo Fighters sem, akik szintén hazarepültek szombaton. Prince is lemondta a teljes, csak zongorára és énekre kihegyezett európai turnéját. Most a Lamb Of God mondta vissza a finn Children Of Bodommal közös körutat biztonsági okokból. Utóbbi csapat megy tovább az amerikaiak nélkül is, bár a német dátumok elmaradnak. Sok, többnyire európai zenekar (például a Motörhead) csak a párizsi koncertjét mondta le, a többit megtartja. Érdekes módon Madonna eddig még nem mondta le a turnéját, sőt, a párizsi dátum is ott van továbbra is a naptárban, de Marilyn Manson sem utazott haza. Az Eagles Of Death Metal természetesen érthető okokból jegelte a teljes körutat szerdán.


hír párizs terror



2015.11.20. 10:26 – dankógábor

Rohadt jó az új David Bowie-dal, a klipje meg tiszta para

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

David Bowie nem törődik a felgyorsult világgal, ahol az emberek maximum négyperces dalokat szeretnek hallgatni, klipet nézni meg még addig sem. Ő kiadott egy tízperces számot, és klipet is csinált hozzá. A Blackstar, vagyis inkább ★ a címadója a január nyolcadikán érkező nagylemeznek, és az előzetes pletykákkal összhangban van benne elektronikus zene, jazz, meg úgymond normál Bowie is. Meglehetősen jó a dal. A klipje viszont, hát, lehet mondani, hogy szintén jó, de ez nézőpont kérdése. Van mit nézni rajta, az biztos, de nagyjából olyan, mintha valaki benyelt volna egy borítéknyi lsd-t, aztán jött belőle szabadon minden. Leginkább ijesztő képek. Tessék megnézni, érdemes!


jazz rock hír electro david bowie



2015.11.19. 17:11 – Lángoló

A Queensryche alapító-frontembere Magyaroszágon tartotta az európai borpremierjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Geoff Tate, a Queensryche-ból három éve, kissé dicstelenül, balhék közepette távozott énekes úgy tűnik magára talált. Nemrég megjelent új nagylemeze az azért sokat mondó nevű új zenekarával, az Operation: Mindcrime-mal, de a borászatba is még jobba elmerült. Az Egyesült Államokban ezt a hobbit már öt éve folytatja, de hétfőn Európába is megérkezett az Insania nevű bor. Ráadásul úgy, hogy Magyarországon volt a premierje. (Fotók: Rock 'n' Roll Interior Facebook/Réti Zsolt)


rock metál bor geoff tate



2015.11.19. 16:23 – Kalocsai Krisztina

Évadzárás - Blahalouisiana-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blahalousiana.jpg

A székesfehérvári gyökerekkel rendelkező Blahalouisiana zenekar bő három év alatt rohamléptekkel haladt felfele pályáján, és úgy tűnik, nincs megállás. A tavalyi NAGY-SZÍN-PAD-os szereplés után idén több remek klippel, EP-vel jöttek ki, egész évben turnéznak az egész országban. Közben éppen a következő nagy koncertjükre készülnek, amely a Dürer Kertben lesz november 20-án. A zenekar basszusgitárosa, Jancsó Gábor válaszolt néhány kérdésünkre az aktualitásokról, és hogy mit terveznek még kihúzni a kalapból.


interjú pop rock blahalouisiana



2015.11.19. 15:37 – Hirdetés

Szombaton Sing Sing a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

singsing_event2.png

2013 óta ismét aktív a Sing Sing, ahol az újjáalakulás óta az Irigy Hónaljmirigyből jól ismert Sipos Tamás vette át a frontemberi teendőket. Csak néhány koncertet adnak évente, így a zenekar fellépései valóban igazi kuriózumnak számítanak minden egyes alkalommal.


hirdetés programjánló sing sing triász barba negra



süti beállítások módosítása