2016.01.21. 20:00 – dankógábor

Két számnak pozitív a témája - Begotten Silence-albumpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

begotten_silence_promo_ke_p_faces_of_suffering.jpg

Nem szeretném kivenni a Begotten Silence zenekar szájából a szavakat, mutassák be ők az alább premierező első nagylemezüket. Török Csaba énekes mondja:

Az album központi témája a szenvedés, van olyan szám, ami a félelemről szól (Szunnyadó), van ami az őrületről (Maggot Injection), esetleg a bosszúról (Massacre Instinct), a mazochizmusról (The Canvas of Torment), de két számnak pozitív a témája: az Escalate arról szól, hogy a céljainkat csak a határaink kitolásával tudjuk elérni, az Omnipresent pedig arról, ahogyan az emlékek formálódnak bennünk. Bár egy kisebb konzisztencia van a számok témáját illetően, nem vetünk meg néha egy-két pozitív témát. Mellesleg minden szàm egy-egy különálló sztori.

Ezek után ki milyen zenére számít? Igen, olyan! Hallgassuk is meg!

Na szóval a Begotten Silence egy death metal zenekar groove-os és thrash-es elemekkel, ha nem esett volna le. 2010 óta léteznek, eddig egy demójuk és egy EP-jük jelent meg, amik olyan jól sikerültek, hogy hamar belekeveredtek az itthoni death vagy mondjuk úgy extrém metál színtér körforgásába. A most megjelent Faces of Suffering lemez lényegében az eddigi öt évüket fogja át, amin két magyar nyelvű dal is hallható. Erről így nyilatkozott Török:

A 2013-as Sebek Által EP számainak írásakor úgy döntöttünk, hogy magyarul szólalnak majd meg a dalok, de aztán úgy döntöttem, hogy angolul könnyebben írok dalszövegeket és e téren az angol közelebb is áll hozzám. Néha belecsúszik majd a jövőben is egy-két magyar szám, ahogy az albumon is. Nem politizálunk, nem vagyunk vallásosak vagy vallásellenesek, leginkább horrorisztikus, melankolikus, elmebajos témákkal foglalkozunk, mert ezeket szeretjük. 

Lelkük rajta. Az biztos, hogy a death metal rajongók bírni fogják a No Silence Studióban, Simon Istvánnal összerakott lemezt.

A borítót Bakonyi Örssel készíttettük, a srác egy zseni. Elmondtuk neki minden számról, hogy miről szól és az ő fejében fogant meg a végleges borító. Nagyon élveztük a közös munkát.

Meg is mutatjuk nagyban az alkotást:

begottensilence_a0814431286_10.jpg


premier metál hír death begotten silence



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása