Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2016.02.05. 11:47 – Szponzorált Tartalom

Szex, drogok, rock n’roll az HBO Scorsese és Jagger által kiötlött új sorozatában

Hamarosan indul az időutazás a hetvenes évekbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 vinyl_01.jpg

Két hét múlva hétfőn, este 20 órai kezdettel debütál Magyarországon az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Bakelit. A sztori középpontjában egy lemeztársaság, és annak tulajdonosa, a rock n'roll szentháromságot mindenestől magáévá tévő Richie Finestra áll, aki munkatársaival együtt bármilyen mocskos trükkre hajlandó, csak hogy megmentse a csőd szélén táncoló vállalkozását. Az alkotók között olyan emblematikus arcokat találunk, mint az alapötletért felelős Mick Jagger, vagy az Oscar-díjas Martin Scorsese, aki a produceri teendők mellett az első, kétórás epizódot rendezte. A folytatásban további érdekességeket tudhattok meg a sorozatról!

Február 15.-től feltekerik az erősítőket az HBO-n, amikor is elindul Bakelit, a sorozat, amely a hetvenes évek szextől, drogoktól és rock'n'rolltól sűrű világába enged majd betekintést tíz epizódon keresztül. A történet az American Century nevű lemezkiadó körül bonyolódik, amelynek főnöke, Richie Finestra szinte a semmiből hozta létre anno a céget, ám a jelenlegi drog- és alkoholproblémái miatt a vállalat csillaga egyre inkább leáldozóban van, hiába próbálnak annak munkatársai minden tőlük telhetőt megtenni, hogy megpróbáljanak lábra állni. A sztori a korszak összes mocskos jogi, könyvelési és tárgyalási technikájába betekintést ad, ami csak előfordult a zeneiparban, az előadók átverésétől és kizsákmányolásától kezdve a könyvelés manipulálásáig bezárólag.

A rendező/producer Scorsese és az ötletgazda Jagger mellett a nézők számára az író, Terrence Winter is garanciát jelent az izgalmakra, ő korábban olyan alkotásokban tette le a névjegyét, mint A Wall Street farkasa, a Maffiózók, vagy a Gengszterkorzó, amely az HBO egyik legsikeresebb sorozataként fejeződött be tavalyelőtt. Akik figyelemmel követték a Gengszterkorzó epizódjait, azoknak nem lesz ismeretlen a főszereplőt, Richie Finestrát alakító Bobby Cannavale sem, de rajta kívül is neves színészek adják egymásnak a kilincset a Bakelitben: Richie feleségét, Devont a Dr.House Tizenhármasa, Olivia Wilde játssza, szerepet kapott a Szeretünk, Raymond! címszerepében megismert Ray Romano, A sötét lovag - Felemelkedésből ismerős Juno Temple, és Mick Jagger fia, James Jagger, aki a filmbeli zenekar, a Nasty Bites frontemberét alakítja. És ami a magyar nézőknek különösen nagy öröm: több részben megjelenik a legendás Ford Fairlane is, hiszen a kultikus rock n’ roll detektívet megformázó Andew Dice Clay neve is olvasható hét epizód stáblistáján. Eszünk megáll!

vinyl_02.png

A korai tervek szerint egyébként nem is sorozat lett volna a Bakelit, hanem egy közel háromórás, epikus film, amely a könnyűzene 40 éves periódusát ölelte volna fel, ám az időzítés nem volt éppenséggel a legmegfelelőbb. 2008 körül már nagyban körvonalazódott a projekt, amikor is a gazdasági válság keresztülhúzta az alkotók számításait, hiszen egy nagyszabású zenés mozi a lemezkiadás fejlődéséről és viszontagságairól akkoriban nem tűnt olyan jó ötletnek. Ekkor került képbe viszont a Gengszterkorzó, amelynek éppen a nagy gazdasági világválság előzményei, kirobbanása és utóhatásai adták meg a társadalmi díszletet. "Úgy gondoltuk, hogy ha már úgyis fejlesztés alatt áll a Boardwalk Empire, inkább azt kellene átgyúrnunk sorozattá, és mint kiderült, ez remekül működött is." - mondta el Winter.

A legendás maffiózókat felvonultató sorozat 2014-es fináléjával azonban végre Winter és Scorsese is szabaddá vált, így immár minden figyelmüket a Bakelitnek szentelhették, amelynek végül szintén változtattak a formátumán, és inkább a kis képernyőn, az HBO égisze alatt hozták tető alá a projektet. Hogy milyen lett a végeredmény? Kiderül február 15.-étől minden hétfőn este az HBO műsorán!

További részleteket az HBO sorozat oldalán találhattok: http://www.hbo.hu/series/bakelit


tv sorozat hbo szex beharangozó szponzoráció bakelit mick jagger martin scorsese drogok rockandroll



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása