2016.03.01. 10:07 – Lángoló Gitárok

Houston, nincs itt semmi probléma – Magidom-klippremier

Avagy hogyan forgass űrvideót saját erőből?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

magidom_space.jpg

Másfél évvel az első snittek felvétele után elkészült a Magidom új videóklipje, melyet Houston című dalukhoz készítettek. A klip az első szögtől az utolsóig a zenekar agyszüleménye, és a rendezési feladatokat is magukra vállalták, mert kíváncsiak voltak arra, hogy lehet-e nulla forintból, szuper cuccok nélkül űr-klipet csinálni? Nos központ, örömmel jelentjük, lehet! Az eredmény megtekinthető a hajtás után, ahol további műhelytitkokat is megosztunk veletek.

A Magidom új klipje kitűnő példa arra, hogy jó ötletek, és némi meló segítségével nincs szükség milliós költségvetésre. Így sikerült űrbéli környezetet faragniuk Budaörsből, a Hármashatárhegyből, az Orczy-kertből, és egy családi ház pincéjéből. A csapat frontembere, Benyhe Robi azt is elárulta nekünk, hogy a videó nem túl szokványos technikával készült, így sikerült a világűrt inverz képi világgal megjeleníteniük. Az űrhajós ruha és sisak, melyet szintén a zenekar készített saját kezűleg, direkt fekete színű lett eredetileg, hogy aztán a negatívban világos lehessen. Több jelenetet hóban vettek fel, ami az inverz technikának köszönhetően fekete táj lett. A súlytalanságot pedig a klip víz alatt forgatott snittjei jelenítik meg, ahol a zenekar dobosa, Marci elég komoly mutatványokat csinált a medencében. Szóval már csak annyi a feladat, hogy nézzétek meg a klipet, és keressétek meg benne az űrkutyát is!

A Magidom a Cseh Tamás Program induló előadók kategóriájának egyik nyertese, támogatottja. Legközelebb a Kávészünet slam turné győri és veszprémi állomásain találkozhattok velük élőben, március 5.-én és 17.-én!

(Fotó: Magidom Facebook

További dalok a Magidom Bandcampen!


houston diy alternatív poprock klippremier magidom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása