2016.04.01. 13:00 – Lángoló

Amerikai blues, kelet-európai behatásokkal - Itt egy dal Ripoff Raskolnikov új nagylemezéről

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ripoff.jpg

Ripoff Raskolnikov Linzben született, de az évek során tiszteletbeli magyar lett. Zenéjével viszont az afro-amerikai gyökereket ápolja, viszont Kelet-Európa is erősen jelen van a dalaiban. Dalszerzőként leginkább a Tom Waits vagy Bob Dylan által képviselt hagyományt követi, a dalok mentesek minden zenei sallangtól, nyers egyszerűséggel szólalnak meg, hogy a dalokban elmesélt szövegekre lehessen koncentrálni.

Raskolnikov a 2012-es Lenin Street után idén tizenkettedik lemezével jelentkezik. Az Odds And Ends című lemezen 12 dal kapott helyet, ezek között éppúgy található a Mississippi Delta múltszázad eleji világát megidéző dal, vagy régi spirituálékat alapul vevő szám, mint Bruce Springsteen energiáját előhívó klasszikus americana. A lemezen a főszereplő magyar zenekarának (Nagy Szabolcs – zongora, Varga Laca – basszusgitár, Gyenge Lajos – dob) tagjai mellett olyan vendégművészek is megjelennek, mint az International Blues Challenge 2013-as győztese, Little G Weevil gitáron, a Muzsikás együttesből ismert Éri Péter buzukin vagy az etno és folk formációkból ismert Herr Attila nagybőgőn.

A közönség először 2016. április 2-án a Kuplungban hallgathatja az új album dalait egy lemezbemutató koncert keretén belül. A helyszínen az Odds And Endshez olyannyira kedvezményes áron lehet majd hozzájutni, hogy aki megvásárolja a kiadványt, gyakorlatilag ingyen mehet majd a koncertre.


premier hír blues ripoff raskolnikov



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása