2016.04.09. 15:00 – Lángoló

Új dal, új klip, új zenekar - Bemutatkozik az Éva Presszó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

evapresszo_dsc_6489k.jpg

Szinte még újszülött, de máris klippel jelentkezik a 2015-ben alakult debreceni Éva Presszó zenekar. A Pauza című dal az első, mely elkészült a zenekar első nagylemezéhez.

Egy év alatt nagy utat járt be a debreceni Éva Presszó zenekar, hiszen a kezdeti önálló kocsmabulik után, már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. A zenekar nagy sikernek könyveli el, hogy olyan zenekarok előtt léphetett színpadra, mint a Hooligans, a Hiperkarma, a Szabó Balázs Bandája és a Belmondo. Saját dalaikat különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékelték, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába is.

A zenekar jelenleg első albumán dolgozik, melyről az első dal, ami a nagy nyilvánosság elé kerül a Pauza lesz, amihez klipet is csináltak.

Így mesélt a zenekar a dalról és a klipről:

Az egész klip a színház, a színpad köré van építve. A Pauzát egy kifejezetten nyári nótának szántuk, de nem akartunk a szokásos nyári klisékkel élni, inkább a szöveg és a dal mögé néztünk. Mindannyian egy dobozban élünk, tesszük a dolgunkat, látjuk és láttatjuk magunkat valamilyennek, de valójában a csinos, vagy divatos, vagy épp elegáns ruhák mögött ott bújik a kisördög, aki tombolni akar, szerelmesnek lenni, ugrálni és toporzékolni vágyik. Mivel mindannyian a színpad bűvöletében élünk, tudjuk, hogy ott ezt megtehetjük, sőt csak úgy tudunk valami izgalmasat létrehozni, ha levesszük a pórázt a nyakunkból és kilépünk a megszokott formákból. A dal számunkra azért szerethető, mert részben azt fogalmazza meg, amit az emberek többsége nem enged meg magának: pihenni, kikapcsolni, elengedni a gyeplőt és hagyni, hogy a körülöttünk lévő világ elmenjen mellettünk.

És a forgatás különlegességére is kitértek:

Majdnem az egész számot megtanultuk visszafelé, bizonyos jeleneteket fordítva vettünk fel, és így értük el, hogy kicsit furcsa, ügyetlen hatást érjünk el, legyen itt-ott darabos a mozgás, de csak annyira, hogy érezze a néző: valami ezeknél a srácoknál nem stimmel. Krisztián fel-felbukkanó arca is ezt szolgálja, ő a mi koboldunk…nem csak a videóban.

A premiert támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop hír éva presszó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása