2016.04.29. 19:03 – Lángoló

Holnap este Walpurgis Night a Yukban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

001aamarbaduk1.jpg

Bár logisztikai problémák miatt pár hónapja meghiúsult a buli, Morgan Hakansson - aki már csak az ilyen kemény dolgokban hisz - tartja a szavát, így április utolsó szombatján, azaz zenekarával együtt holnap pótolják az akkor elmaradt koncertet a Yukban. A legutóbbi Frontschwein lemezt turnéztató Marduk mellett fellép a Bio-Cancer, a Saratan, a Budapesten több mint két éve először játszó Sear Bliss, valamint a nemrég új lemezzel jelentkezett Svoid.

Az este folyamán a két terem egybe lesz nyitva, a Blue Hellben játszik a Marduk és a jelenlegi turné előzenekarai, a KVLTban - leánykori nevén Vörös Yuk - pedig a magyarok. Hogy senki ne maradjon le semmiről, úgynevezett vetésforgós rendszerben zajlanak majd a koncertek, azaz amikor az egyik színpadon vége a koncertnek, a másikon kezdődik majd a következő. Az estét a lengyel Saratan nyitja, ők thrash metalban utaznak, méghozzá egy énekesnővel a fronton, aki a tavaly megjelent Asha című lemezen debütált.

Utánuk a miskolci Svoid lép a deszkákra, akik saját definíciójuk szerint postpunk elemekkel tűzdelt atmoszférikus black metált játszanak. Pár napja jelentették meg második albumukat Storming Voices of Inner Devotion címmel, amihez van egy szöveges videónk is, érdemes belehallgatni.

A görög Bio-Cancer szintén thrash metálban utazik, eddig két lemezt jelentettek meg, szeretnek gyorsan játszani, az énekes pedig olyan csúnyán köpködi a szavakat a mikrofonba, mint egy felnitrózott, black metál diétára fogott Bobby Blitz. Érdemes előásni a fiókok mélyére rejtett töltényöveket, valószínűleg lesz rá igény. 

A Marduk a black metál színtér egyik legmegbízhatóbb csapata, akik élőben is elég komoly aprításra képesek, így biztosak lehetünk abban, hogy a Yuk színpadán sem lesz bárgyúskodás, helyette rengeteg blastbeatet, gyülevész károgást és háborás tematikát várhatunk, ahogy azt tőlük megszokhattuk.

A koncert nem csak abból a szempontból ígérkezik időutazásnak, hogy a sokat emlegetett 1997-es turné után ismét közös koncerten játszik a Marduk és a Sear Bliss. Szombat este ugyanis teljes hosszában elhangzik majd a legendás első lemez, a Phantoms, amely idén éppen húsz éve jelent meg. Magyarországon most először lesz hallható ez a program, benne két olyan dallal, amit a zenekar a lemez megjelenésekor is csak néhány
alkalommal játszott el élőben, így ez a koncert várhatóan igazi kuriózum lesz mindenki számára. Az extrémebb zenékre fogékonyaknak fokozottan ajánlott a megjelenés holnap a Yukban.

További információk a koncertről a Facebook-eseményen


programajánló black metal marduk sear bliss thrash kék yuk svoid kvlt saratan bio-cancer



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása