2016.06.21. 10:00 – Prieger Zs.

Csoda, de a neve Esperanza

Június 28-án újra Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

esperanza-spalding-2.jpg

A különleges, mégis zavarbaejtően sikeres Esperanza Spalding június 28-án újra Budapestre érkezik, hogy előadja Tony Viscontival közösen elkövetett, zseniális Emily's D + Evolution című legújabb művét.

A 31 éves multiinstrumentalista fiatal kora ellenére bezsebelt már 4 Grammy-t, van mondandója, s gyakran mártózik meg a fúziós jazz mellett a funk és a soul világában is, új munkája pedig kifejezetten jazz-rockos, kísérletező, magával ragadó. Ez köszönhető nem kis mértékben annak is, hogy David Bowie kedvenc producerével dolgozott az új albumon, mely igazi szerepjáték, improvizációs színmű, izgalmas önfeltárulkozás, aminek most a hazai közönség is tanuja lehet. Spalding már csak azért is érdekes előadó, mert noha minden lében kanál módon ott van mindenhol, Nobel-díj-átadótól a Fehér Ház-béli fogadásokon, haverkodott a megboldogult Prince-szel vagy a herceghez hasonlóan jól táncoló, de tehetségtelenebb Bruno Mars-szal is, mégsem egy ellenszenves buzgómócsing, hanem alázatos, nagy alkotó, aki kb olyan a jazznek, mint Kendrick Lamar a hip-hop-nak, ráadásul Visconti idén az utolsó Bowie-lemez óta nem nagyon tud hibázni és az új, közös munka meg kifejezetten izgalmas, főleg élőben.

 A hölgy itt a legújabb albumáról beszél éppen:

 Itt meg a lemezről játssza a Judas című dalt:

 Itt meghallgatható a teljes, korábbiakhoz képest rockosabb anyag:

Az esemény linkje.


koncertajánló esperanza spalding



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása