2016.06.28. 14:53 – herma

Tisztán tér vissza az avantgárd legenda - itt egy új In The Woods...-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

in_the_woods.jpg

Az In the Woods... a 90-es évek norvég extrém metál színterének legjelentősebb avantgárd zenekara volt az Arcturus mellett. Három különleges nagylemez és EP után teljesen váratlanul, egyik napról a másikra feloszlottak. Sajnálatos módon a későbbiekben a volt tagoknak nem igazán sikerült maradandó produkciókkal előállnia, ennek köszönhetően sokan meg is feledkeztek róluk. Azonban most itt vannak, újult erővel és megújult tagsággal, no meg egy új dallal, és ha azt sem tudnád, hogy eszik-e vagy isszák őket, akkor mindjárt ezt is orvosoljuk.

Méghozzá könnyűszerrel, mert a korábbi albumok tavaly egy szép kis csomagban újra ki lettek adva Heart of the Woods címen, sőt, a linkre klikkelve meg is hallgathatók. Kellemes ismerkedést!

Rátérve az új lemezre, mint a borítón olvasható, a Pure címet kapta, tíz dalt rejt majd, és szeptember 16-án jelenik meg a Debemur Morti gondozásában.

A felállás elég minimalista, csak a Botteri ikrek játszanak a húros hangszereken, és persze továbbra is Anders Kobro (Green Carnation, Carpathian Forest) dobol. Izgulni így nem kell a zenészi teljesítmény miatt, azonban az újraindult produkció Achilles-sarka az énekesi szerepkör, minthogy a klasszikus idők zseniális párosát nem sikerült visszacsábítani. Több próbálkozás után végül a brit James Fogarty áll a csapat élén, és bár elsőre megijedtem, mivel a Jaldaboath nevezetű paródiametál-bandájában nem nyújt komolyan vehető teljesítményt, az új dalt hallva eléggé megnyugodtam:

 

Ha valaki velem ellentétben ideges maradt volna, a komment szekcióban bátran levezetheti a dühét.

Zárásul érdemes megjegyezni, hogy egy ideje már koncertezgetnek is, augusztusban hozzánk közel 8-án a cseh Brutal Assault fesztiválon, 13-án Bécsben a japán Sigh előzenekaraként, illetve 20-án a román Dark Bombastic Evening Festivalon lépnek fel.


metal avantgárd in the woods



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása