2016.07.01. 15:28 – herma

A préri női szemmel - megjelent Sarah Jarosz legújabb lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sarah_jarosz.jpg

Már a negyedik nagylemeze jelent meg a napokban Undercurrent címen a Texas-ban született, ám lengyel gyökerekkel rendelkező folkénekesnőnek. Egyelőre a díjak elkerülték, bár számos jelölést begyűjtött, köztük három Grammy-t is, természetesen americana-közeli kategóriákban. Talán épp ezzel az új albummal összejönnek az elismerések, egyelőre nem tudni, mindenesetre a lemezanyagon nem fog múlni.

Mert bizony jól megírt, kellemes, szép dalok sorjáznak egymás után. A középpontban Sarah Jarosz kissé szomorkás árnyalatú, érzékeny éneke áll, de ne aggódjunk, a hangszerelésre is kellő gondot fordítottak, a hangzás arányos, ízléses, az adott dal hangulatához igazodó. A fő dalszerző természetesen Jarosz, aki mandolinon kíséri magát, illetve olykor bendzsón vagy gitáron. Szó sincs kifejezett népzenéről, a Green Lights vagy a Comin' Undone sokkal inkább indie énekes-dalszerzőkre emlékeztet, és csak az alapokban, utalás jelleggel tartalmaz country elemeket. A számok egytől egyig hagyományos dalszerkezetű, jellegzetes refrénekkel ellátott dalok, de kerülik a sekélyességet, mondjuk úgy, ilyennek kell lennie egy tartalmas popzenének.

Felpörgetni ne ezzel akarjuk magunkat, inkább esti lazításhoz, vagy a hőségben heverészéshez kiváló társ. Ha valaki csak egy szép lassút hallgatna meg, az legyen a Back of My Mind, vagy a Take Me Back, de érdemesebb az elején elindítani, aztán majd háttérzeneként szépen kifejti a hatását.

 


americana country singer-songwriter sarah jarosz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása