2016.07.18. 10:00 – Lángoló

Valami nagyon egyszerű, tiszta blues - Itt a Blue sPot első klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bluespot.jpg

Az alább, egy klippremierrel a Lángolón is bemutatkozó Blue sPot már tíz éve létezik. Különféle tagcserék után jelenleg trió felállásban, blues rock alapú saját dalokat játszanak, néha belefűzve népzenei elemeket is a számokba. Több száz klubkoncertet adtak már és számos fesztiválon játszottak. A Művészetek Völgyében konkrétan saját színpadot szerveztek, üzemeltettek éveken keresztül.

Az alább bemutatkozó első klipjükről ezt mondják:

Az Only You Were On My Mind az első, és egyetlen angol nyelvű dalunk, mondhatnánk, hogy a világhírt céloztuk meg vele, de igazából csak úgy megszületett. Valami nagyon egyszerű, tiszta bluest akartunk írni. Sokat adott a dal hangulatához a több napig tartó stúdiófelvétel, amely Gazdag László törökbálinti stúdiójában készült, ahol az aprólékos hangmérnöki munka, és a több évtizedes „vasak” segítségével klasszikus, analóg hangzást sikerült elérni. Derecskei Zsolt zongorajátéka és két igen tapasztalt, kiváló vokalista, Czerovszki Heni és Kelemen Angelika éneklése pedig gyakorlatilag gospel himnuszt varázsolt a dalból.

A klipet Lapos László rendezte, akinek a forgatókönyv is köszönhető, az operatőr Nyoszoli Ákos volt. Tartalmában és hangulatában is erősen kötődik a dal szövegéhez. A stáb nagy része a Filmművészeti Egyetem hallgatói közül került ki. A női főszerepet Kovács Veronika, az Esti Gyors énekesnője játssza. A videót a budapesti Muzikum klubban és pesti utcákon forgatták idén márciusban.

A 2012-ben megjelent nagylemezük:


premier rock hír blues blue spot



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása