2016.07.27. 09:40 – herma

Kíméletlen black metal Norvégiából - hallgasd meg a Nordjevel idei debütjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nordjevel.jpg

A zenekart csak tavaly alapították, eddig lényegében ismeretlen zenészek. Ehhez képest, amit produkálnak, az a black metal ereje teljében. Elemi erővel, hurrikánszerűen söpör végig rajtunk a zene, csak romokat, és átláthatatlanul kavargó port hagyva maga után. Briliáns a gitárjáték, tökéletes harmóniában a ritmusszekcióval, amin főként a sokszor megállás nélkül pörgetve kétlábgépező dobot kell érteni. Letaglózó erejük mellett nagyon kreatívak is a témák, az előadásmód és a hangzás elsőrendű. Kell ennél több?

A vehemencia folytán a Dissection és az Emperor rettegett világai is felsejlenek, vagy épp a Marduké, bár náluk mindenképpen zeneibbek, drámaibbak. Viszont félreértés ne essék, senkit sem másolnak, legalábbis szerény ismereteim alapján. Illetve az tagadhatatlan, hogy a záródal java akár Bathory is lehetne, de ezt tekintsük inkább tisztelgésnek. Természetesen északias dallamok is áthatják a zenét, azonban annyira nincsenek előtérben, mint sok pályatársuknál, és ezeket is kizárólag a gitár hozza.

A repedt fazék károgásával Ihsahn extrém vokálját idéző Doedsadmiral egyébként a szintén idén debütált Svartelder frontján is tevékenykedik, Fredrik Widigs dobos pedig a Mardukban is üti a bőröket. 

Mindent összevetve egy meggyőző skandináv black lemez a Nordjevel bemutatkozása, a műfaj híveinek igencsak ajánlott!

 


lemez black metal black metal nordjevel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása