2016.08.09. 13:33 – herma

Míg az egyik oldaladról a másikra fordulsz - dream pop dal a Les Discrets-től

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

les_discrets.jpg

Nem tudom, hogy ki emlékszik még rájuk, ők voltak az Alcest ikertestvére. Talán nem is véletlen, hogy a Neige-vezette blackgaze zenekar múltheti beköszönése után pont most jönnek ki ők is egy klippel. Elég régen, négy éve üdvözölhettük a legutóbbi, Ariettes oubliées... című lemezüket, ám a közeljövőben igyekeznek kárpótolni minket, hiszen a néhány nap múlva megjelenő Virée Nocturne EP után jövő év elejére egy teljes nagylemez is elkészül Prédateurs címmel.

A Les Discrets felállása némileg módosult, 2013-ban magára hagyta a csapatot az addig kisegítő Alcest-tagság. Így mostanra ketten maradtak, az énekes, hangszeres, zenekarvezető Fursy Teissyer és a vokalista hölgy Audrey Hadorn. Nem állítom, hogy emiatt, de a zenében is alapos változások következtek be a mindjárt látható címadó dal videója alapján. Ugyan Teissyer az Alcestnél mindig lágyabban fogalmazott, és messziről kerülte az extrém vokalizálást, ez a produkció már a rockzenének is alig nevezhető. Annál inkább dream popnak, azonban ettől még jó kis dal a Virée Nocturne, és a szomorkás hangulat megmaradt. Igazi éjközepi zene: 

 


dal hír dream pop les discrets



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása