2016.08.11. 17:02 – herma

Temple of the Dog rajongók figyelem - Már egy új lemez is szóba került

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

temple_of_the_dog_2.jpg

Alig néhány hete derült ki, hogy a Pearl Jam és Soundgarden tagokat felvonultató alkalmi formáció az egyetlen lemezük megjelenésének huszonötödik évfordulója alkalmából rövid amerikai turnéra indul. Naná, hogy azonnal hatalmas érdeklődés övezte a dolgot, és bár még sok a bizonytalanság, mostanra újabb biztató hírek érkeztek a Temple of the Dog felől.

A zenekar elvileg csak tíz dallal rendelkezik, ami egy koncertre elég kevés, így törik a fejüket, hogy mit tegyenek még a programba. Döntés még nem született, de szó van Mother Love Bone számokról, meg feldolgozásokról is. Ezen felül Andy Woodnak vannak még fiókban maradt dalai, és a Temple of the Dog születése idejéről szintén akadnak maradék témák, elképzelhető, hogy azokhoz is hozzányúlnak. A legkönnyebb dolguk persze Pearl Jam vagy Soundgarden dalokkal volna, de Chris Cornell énekes egyelőre nem tartja jó ötletnek ma is aktív zenekaraik belekeverését az ügybe, álljon csak a produkció a saját lábán. Bár ebbe a többieknek még lehet beleszólása, Mike McCready gitáros például nem ellenezne egy Better Mant, ha Cornell mégis kedvet kapna hozzá.

Ez utóbbi Eddie Vedder dala, és rögtön felmerül a kérdés, hogy ő vajon részt vesz-e a koncerteken, miután a lemezen szerepelt vendégként. Nagy a bizonytalanság e téren is, egyelőre nélküle hirdetik a fellépéseket, de nyitva áll előtte az ajtó. Ha úgy dönt, bármelyik fellépésen felbukkanhat.

temple_of_the_dog_1.jpg

Miután elővételben pillanatok alatt elfogytak a jegyek az eddig meghirdetett öt előadásra, a csapat már gondolkodik továbbiakon. Sőt, lehetséges, hogy jövőre Európába is átjönnek, ha jól érzik majd magukat a próbák és koncertek során. Emellett, ha a felkészülés ideje alatt kicsúsznak belőlük új témák, még akár egy nagylemez is elkészülhet, ami egyrészt furán hangzik, hiszen eredetileg mindössze azért jött létre a formáció, hogy Andy Woodnak emléket állítsanak, most pedig aligha lenne ez a központi téma. Másrészt, ha működik a kémia, és sorra születnek a dalok, miért ne. Nehéz kérdés, úgyhogy a poszt végén tartunk is róla egy szavazást.

Aki a fentieket, és még néhány részletet szeretne eredetiben, angol nyelven elolvasni, az nézzen rá bátran a Rolling Stone cikkére.

Ugye friss dallal nyilván nem tudunk szolgálni, viszont itt egy kifejezetten jó minőségű felvétel Chris Cornell vendégszerepléséről a Pearl Jam húszéves jubileumi turnéjáról. Nem elég, hogy a fél Temple of the Dog album elhangzott, a Stardog Championnal kezdtek a Mother Love Bone-tól:

 


hír pearl jam grunge soundgarden temple of the dog



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása