2016.08.23. 12:43 – Nihil_AK

Best of Szeged, második fejezet

Helyi hősök az idei SZINen 

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tirke_l_cut.jpg

Pénteken már bemutattunk nektek néhány szegedi zenekart az idei SZIN felhozatalából. Szerencsére olyan sok, számunkra szimpatikus produkciót találtunk, hogy egy cikkbe nem is fért bele az összes, így ahogy ígértük, itt a második fejezet újabb helyi hősökkel, köztük egy vitathatatlan szegedi legendával. 

SKAtch - Augusztus 26, péntek, Rézangyal Terasz és Összművészeti Tér, 17:30

A 2008-ban alapult SKAtch mára már állandó tagja lett a szegedi zenei életnek. A ska alap különböző zenei stílusokkal keveredett mindig is a zenéjükben: egy kis balkáni, egy kis betyáros, itt-ott egy kis punk, de akár jazz motívumokat is felfedezhettek a számaik hallgatása közben.  Koncerteznek szerte az országban, de rendszeresen járnak ki Vajdaságba is, amelyet Szeged után második otthonunknak tartanak, valamint Bécsben, Prágában és Berlinben is nagy bulikat szerveztek. A zenekar legfőbb célja a ska műfaj népszerűsítése, és hogy a koncerteken a lehető legjobban megmozgassák a közönséget! Szeged című számukkal pedig igazi városi himnusszá avanzsált, így garantáltan jó hangulat várható pénteken kora este.

Vacsora Zsuzsival - Augusztus 27, szombat, Royal Színpad, 18:00

A Vacsora Zsuzsival alternatív rockot játszik. A műfaj külföldi és hazai képviselőinek nagy pillanatai egyaránt hatottak rájuk, mégis tetten érhető a saját hangjuk. Zenéjük olykor zaklatottabb lebegésben, másutt pofonegyszerű beatpopos megoldásokban ötvöz, magyar nyelvű szövegeikben emberi lelkeket boncolgatnak - élve. Bemutatkozó koncertjüket 2013-ban adták, azóta műfajukban Szeged egyik legnépszerűbb koncertzenekarává nőtték ki magukat. Játszottak már a Kiscsillaggal, a Supernemmel, a Pál Utcai Fiúkkal, az Amber Smith-szel, az Óriással és a Turbóval, felléptek az A38 koncerttermében, a budapesti Gólyában, több vidéki klubban és fesztiválon. Első lemezük, a Könnyű 2014-ben jelent meg. Erőteljes alapok, széteffektezett gitárok, zavarba ejtő dalszövegek, szakállas gitáros - mindez magatokévá tehető szombaton kora este!

Salvus - Augusztus 26, péntek, Royal Színpad, 21:00

A Salvus idén már tizenöt éve űzi az ipart, és bár 2009-től budapesti székhellyel működnek, az ő györekeik is Szegedre vezethetők vissza. A dallamos, modern rock/metált művelő zenekar céltudatosan törekszik arra, hogy a dalok ne csak kizárólag a rockzenét kedvelő hallgatóság körében vívjanak ki elismerést, hanem a komoly tartalmi mondanivalóval és prozódiailag precízen kivitelezett magyar szövegekkel, illetve dallam- és refrén centrikus dalírói hozzáállást tükröző szerzeményekkel más érdeklődésű és zenei ízlésű hallgatók figyelmét is magára vonja. Tavaly jelent meg harmadik lemezük Lélektartó címmel, most erről választottunk egy számot kedvcsinálóként.

Tirke Honolulu - Augusztus 24, szerda, Royal Színpad, 18:00

Direkt a végére hagytuk azt a zenekart, amely mára már megkerülhetetlen legendának számít Szegeden, egyben azon kevés csapatok egyike, amely elmebetegségben felveszi a versenyt, a szintén erős szegedi kapcsolatokkal rendelkező Timur Lenkkel. Persze összenő, ami összetartozik alapon gyakran fel is lépnek egymás társaságában, szóval nincs min csodálkozni. A 1990-ben alakult csapat a szegedi tribute zenekarok megkerülhetetlenje, azóta is egyetlen és megismételhetetlen Rolling Stones-hasonmása. Munkásságukat elsősorban olyan olvasóink figyelmébe ajánljuk, akik számára szimpatikus a már említett Timur Lenk, illetve a legendás Flash, és az egykor Ivánka Csaba színművész által vezetett Topó Neurock Társulat. Szerdáig még van idő arra, hogy a honlapjukat is felkeressétek - minden tekintetben garantált a szórakozás, ahogy valószínűleg a koncertjükön is az lesz.

Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült, hiszen a táblára került előadók mellett még legalább ugyanennyi szegedi csapat lép fel a fesztiválon. Aki szeretné magát mélyebben beleásni a szegedi zenei életbe anélkül, hogy a városba költözne, azok keressék a következő zenekarok koncertjeit is: Fool Moon, Variola, C-Wosh and the Funky Crew, Brass On The Road, Gumbo Funk Projekt, Juhász zenekar, The Blues B.R.Others, Pilvaksz Coffee Shop, illetve a Mika László Blues Band. További információk a fesztivál honlapján és a Facebookon


flash programajánló fesztivál szeged szin salvus szegedi ifjúsági napok tirke honolulu timur lenk SKAtch vacsora zsuzsival helyi hősök topó neurock társulat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása