2016.09.01. 14:34 – dankógábor

Egy esernyő kalandos útja - Cante Diem-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cante_diem_seasons_change_cover_2.jpg

A budapesti Cante Diem triót Juhos Gábor énekes-gitáros alapította 2009-ben, jelenlegi felállásában 2014 ősze óta működik Bence Bertók dobossal és Mészáros Lilla basszusgitárossal. Ahogy ők mondják, a zenekar stílusát a brit rock zenék eleganciája és egyedisége, valamint a nyugati alternatív rock zenék szabadsága és lazasága határozza meg. A Cante Diem célja kezdetek óta az, hogy Magyarországon hitelesen teremthesse meg zenéjével és koncertjein azt a magával ragadó atmoszférát, ami nyugaton már sikerült olyan előadóknak, mint a Muse, The Killers, The Subways vagy a The White Stripes. Az elmúlt években bejárták az ország valamennyi szegletét a 30Y-nal, Budapesten pedig a kisebb kluboktól kezdve egészen a Budapest Park színpadáig megfordultak. Amerikai magazin megjelenések és rádiójátszások is színesítik referenciájukat, itthon pedig többek közt a Petőfi Rádióban is hallhatóak voltak. Most pedig itt a Lángolón mutatják be új klipjüket.

A számról ezt mondja Juhos Gábor énekes-gitáros:

A Seasons Change egy hatalmas ugrás a zenekar életében, mivel ez az első olyan szám, amit jelenlegi felállásunkban, közösen raktunk össze. Ezzel a számmal foglalkoztunk eddig magasan a legtöbbet a stúdiófelvételtől kezdve, az esernyő megtervezésén át, a videó megvalósításáig. A Seasons Change a „legcantediemesebb” szám, amit eddig írtunk (már ha lehet ilyet mondani) hiszen legjobban ez a szám mutatja meg azt az energiát, ami bennünk van és azokat a mélyebb gondolatokat, amelyeket az időjárással kapcsolatos hasonlatok szimbolizálnak.

A klipről pedig ezt:

Nem volt kérdés számunkra az, hogy ehhez a számhoz videót készítsünk és ezáltal az eddigi legátgondoltabb munkánkat valósítsuk meg. Rengeteg ötlet előzte meg a végül leforgatott koncepciót, de úgy véltük, hogy egy esernyő kalandos útja jól fejezheti ki azt az állandó változást, amely körülöttünk zajlik. Az ernyő továbbá szimbóluma az évszakok változásának, hiszen egyaránt használhatjuk a Nap és az eső ellen is. Amikor elered az eső felettünk, az élet mindig odafúj egy ernyőt elénk, csak kitartónak kell lennünk, talán ez a legfőbb üzenete a klipnek. Hálásak vagyunk, hogy remek emberekkel dolgozhattunk együtt és jelenlegi tudásunkkal a lehető legtöbbet ki tudtuk hozni magunkból. Nagyon reméljük, hogy másoknak is tetszeni fog a munkánk.

Ezt itt a klip:

A posztot a Cseh Tamás Program és az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


indie rock hír cante diem



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása