2016.09.28. 14:06 – Lángoló

56-os dalt dolgozott fel a YOULΪ név alatt koncertező Horányi Juli

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

juli53041_1400px.jpg

Horányi Julit 2014-ben ismerhette meg az ország az X-Faktor-os szereplése által. Az énekesnő a műsor után kilépett a Mϊus nevű formációból, melynek három évig társalkotója és szövegírója volt, majd szólókarrier építésébe kezdett. 2014 óta, megjelent két videoklipje és egy kislemeze melynek Come Along című dalával szerepelt, A Dal 2016 című műsorban, később ugyanezzel a szerzeményével jelölték Fonogram-díjra, Az Év Felfedezettje kategóriában. Legutóbb 2016 tavaszán debütált legújabb dala, a Holdutazás. A most használt YOULΪ név egyúttal a koncertező zenekarát is jelöli.

Horányi Juli az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából különleges zenei kísérletre szánta el magát. Három 56-os slágert feldolgozva tiszteleg az akkori események előtt. A három dal, az Ahogy lesz úgy lesz, a Honvágydal és a Szállnak a darvak természetesen új hangszerelést kapott.

Az elnyomás elleni lázadás és a forradalom témaköre régóta nagyon foglalkoztat. Azt hiszem minden dolog, ami az emberiség előrejutását, fejlődését szolgálta, forradalom volt és mindig abból indult ki, hogy néhány ember nem akart a rossz helyzetekbe beletörődni és alkalmazkodni valamihez, amiről érezték, hogy nem ésszerű, nem jó szándékú és nem előrevisz, hanem korlátok közé szorít. Ezek az emberek, akár tudósok, akár forradalmárok, akár művészek voltak, mindig bátran kiálltak a szabadságukért és a jogaikért, vállalták az ellenvéleményüket. Ez az attitűd közel áll hozzám és mindenképp szerettem volna megemlékezni azokról, akik akár az életüket áldozták a szabadság oltárán, emellett a dalok szövegei és mondanivalója ma is aktuális, elszakadás, idegen földön való élet, harcok, amikben emberek elveszítik a szeretteiket, mind az elnyomás jelei, ami ellen sokan a maguk eszközével lázadnak. A feldolgozásokkal a legfőbb célom a tisztelgés mellett az, hogy a fiatalokhoz közel hozzam ezt a 60 éve történt eseményt és egy mai, modern zenei hangzással hallassam a dalok üzenetét.

mondta Horányi a dalokról, amik közül a Honvágydalra klip is készült, ennek van most a premierje.

A feldolgozások 2016. szeptember 20-án jelentek a Gold Record gondozásában.

A kislemez borítója:

horanyijuli_youli_ep_2016_1956_1400px.jpg

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


pop hír electro youli



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása