2016.09.30. 14:00 – Lángoló

Készül az új A Kutya Vacsorája-lemez, de most itt egy tavalyi dal új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

a_kutya_vacsoraja_ejjel_nappali_altato_werk2.JPG

A Kutya Vacsorája az utóbbi időben ismét elkezdett egyre aktívabb lenni. Mind vizuálisan, mind zeneileg igyekszik új lendületet véve megújulni a magát exkluzív zenei laborként definiáló zenekar. Harmadik, A szerelem hétszer munkacímet viselő, jövő év első felére tervezett konceptlemezüknek előfutára volt a nyár elején debütált Éji vadász című szám, aminek az érdekessége, hogy „Év emlőse a denevér” kampány részeként erre a dalra klip pályázatot hirdetett a zenekar a tíz hazai nemzeti park igazgatósággal, a Vadonleső Programmal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom-Tom Recordsal, és a Magyar Természettudományi Múzeummal összefogva. A klippályázat eredményhirdetésére szeptember 10-én került sor, ugyanezen a napon a nyertes klip bemutatására került a zenekar Youtube csatornáján, mint hivatalos rajongói klip. Ezt meg lehet alább nézni, előtte viszont egy teljesen friss klippremier következik egy régebbi dalra.

A most bemutatott klip még a Lángolón bemutatott, Újra ugatok című második lemezen megjelent Éjjel-nappali altatóhoz készült, hosszas előkészületek után. Egyedi képi világát minimál költségvetés mellett sikerült megvalósítani, hiszen ismerősök házait kérték kölcsön helyszínnek, miközben az egyedüli kameraként használt GoPro-t egy olyan installációhoz rögzítették, melyet erre az alkalomra épített Varga Livius frontember otthoni műhelyében. A másfél forgatási nap során rögzített anyag egy görbe tükör, bizonyos értelemben társadalmi reflexió, de hogy pontosan mit is akar üzenni, ezt a nézőre bízza a csapat. A hivatalos premier szeptember 29-én a Klipszemlén volt, ahova többek között egyedi készítési módja miatt került be a klip. Most viszont jöjjön az online premier:

Természetesen a zenekar nem pihen meg, jelenleg a megújuláson és a tavaszi lemezen kívül ha egyéb zenekari teendőik mellett tehetik, koncerteznek. A zenekar őszi és tavaszi fellépései egy részére egy fiatal együttest, a Zephyrt is magával viszi.

És akkor itt az Éji vadász hivatalos rajongói klipje is, ahogy ígértük:

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop rock hiphop hír a kutya vacsorája



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása