2016.10.31. 11:12 – Lángoló

Különleges, audiovizuális kiállítással vezette fel új lemezét a Kolin

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

KRIXKRAX címmel november 2-án jelenik meg a Kolin második nagylemeze. A zenekartól már megszokott, hogy rendhagyó módon promotálja a dalait, így törtnét ez most is. A szerdai lemezbemutató előtt már meg lehetett hallgatni az albumot, méghozzá egy kiállítás keretein belül. A megnyitóról készült is egy videó, aminek itt a Lángolón van most a bemutatója, illetve egy új dalt is meg lehet hallgatni alább. Persze némi információt is adunk, hogy mi is ez a kiállítás. (Legutóbbi Kolin-interjúnkat itt lehet olvasni.)

A KRIXKRAX  lemez minden számához tartozik egy-egy kép, amelyeket a számokat hallgatva lehetett megtekinteni. A képeket a zene ihlette, azokon az együttes tagjai szerepelnek, és a különböző számok világát ragadják meg, és mutatják be azokat vegyes technika segítségével. A vászonra nyomott fényképekre hímzőfonállal geometriai formák kerültek, ezzel színesítve és önálló életre keltve a fotókat, amelyek így kilépnek a két dimenziós keretek közül.

A képek készítése során közel 600 méter fonalat használtunk el, amiből egy XL-es méretű fekete-piros csíkos Kurt Cobain pulcsit tudtunk volna kötni.

Az elkészült alkotások a digitálisan megjelenő lemez számainak borítójául is szolgálnak. Csakúgy, ahogy a zene, a képek is analóg technikával reflektálnak a digitális korra: a fekete-fehér analóg képekre kézi munkával kerültek a különböző formák, ezzel újra közelebb hozva az alkotást az emberhez. Mind a 12 kép mellett volt egy-egy fülhallgatót, amelyekben az aktuális zeneszám szólt. 

Az alkotók:

koncepció: Kostil Luka, Ghyczy Diana, Linczényi Márkó
fotó: Garai Gábor
grafika: Ghyczy Diana
hímzés: Kovács Katalin
modellek: the Kolin (Ferenczi Gergely, Komáromi Kristóf, Linczényi Márkó) és E.T.
zene: the Kolin - KRIXKRAX (2016)

partnerek: iCentre, Brody studios

A fenti videó alatt az Antakateiro című új dal szól, ezt külön is meg lehet itt hallgatni:


premier pop hír the kolin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása