2016.10.31. 17:00 – Lángoló

Tévét cipelve a városban - Itt a Magidom új klipje

Lángoló Premier

magidom_band_press_final_plus_full_160330_nmp_019_kicsi.jpg

Legutóbb akkor foglalkoztunk a Magidom zenekarral, mikor tavasszal bemutattuk az űrvideós klipjüket. Most ismét azért vesszük elő a csapatot, mert klippremierjük van itt a Lángolón. Az idén felvett ötszámos EP-jükről mutatjuk be a Nem értem című dalhoz forgatott videót. Benyhe Robi gitáros-énekes:

A dal már 3 éve megszületett egy kezdetleges verzióban, de csak idén jutottunk el odáig, hogy rendes zenekaros szám legyen belőle. A szöveget természetesen a generációnkat jellemző, lassan már közhelyes, talán nem is olyan súlyos, de mindenképp jelenlévő problémák inspirálták. Sokat szöszöltünk a stúdióban, hogy milyen irányba vigyük el a hangszerelést, de végül visszatértünk az eredeti egyszerűséghez. A klipet sem akartuk túlgondolni, elég hamar kitaláltuk, hogy egy TV-vel fogok bandukolni, de időközben Konkol Máté barátunkat is bevettük a munkába, aki rengeteg plusz ötlettel turbózta fel a dolgot. A vágást is neki köszönhetjük, a felvételek és a fényelés pedig Szombath Máté érdeme.


pop rock hír magidom2016.10.31. 15:07 – KirschAndrás

Kedden Entomded A.D. és Voivod a Barba Negrában

entombedad.jpg

Az Isaura TV-kompatibilis drámák olykor sajnos kamaszkorunk kedvenc metálzenekaraitól sem állnak távol. Az Entombed esetében is fennállt a veszély, hogy a zenekar kettészakadása után L.G. Petrov helyére egy ármánykodó nagymama kerül, aki Kassai Ilona hangján gargarizálja el a Left Hand Path címadóját. Mindenesetre a frontember az Entombed AD élén megtalálta számításait: új brigádjával már két nagylemezt is letett az asztalra, ezen a turnén a Dead Dawn kerül bemutatásra – természetesen egy best of Entombed program keretein belül. És ezúttal az előzenekarok funkciója sem az, hogy aláfestő zenét szolgáltassanak a pultnál töltött időhöz: a kultikus (és minden hasonló jelzőt joggal bitorló) Voivod szintén új kiadvánnyal, a Post Society EP-vel érkezik. Előttük a földművelésügyi és vidékfejlesztési metálban utazó Lord Dying, a szintén erősen traktorista Barren Womb és az egykori Mood-tagokat felvonultató Magma Rise zúz.


metál hír death voivod doom thrash magma rise lord dying entombed ad2016.10.31. 11:12 – Lángoló

Különleges, audiovizuális kiállítással vezette fel új lemezét a Kolin

Lángoló Premier

KRIXKRAX címmel november 2-án jelenik meg a Kolin második nagylemeze. A zenekartól már megszokott, hogy rendhagyó módon promotálja a dalait, így törtnét ez most is. A szerdai lemezbemutató előtt már meg lehetett hallgatni az albumot, méghozzá egy kiállítás keretein belül. A megnyitóról készült is egy videó, aminek itt a Lángolón van most a bemutatója, illetve egy új dalt is meg lehet hallgatni alább. Persze némi információt is adunk, hogy mi is ez a kiállítás. (Legutóbbi Kolin-interjúnkat itt lehet olvasni.)


premier pop hír the kolin2016.10.31. 09:00 – Hirdetés

Nyer jegyet a ma esti Gumizsiráf-díjátadóra!

kettonegy.png

A nagy múltra visszatekintő Kettőnégy blog házigazdái, Csongor Bálint és Szujó Dániel, az est két ceremóniamestere már egy évtizede osztja évről évre a gumizsiráfokat a hazai rock- és metálzenei színtér legkiemelkedőbb zenekarainak. A bizonyos körökben csak a zenei világ Oscarjaként emlegetett díjaknak ezúttal hat plusz egy kategóriában keresik a gazdáit: az év zenekara, az év albuma, az év EP-je, az év fesztiválja, az év új klipje és az év ifjú titánja, illetve mint minden évben, idén is kiválasztják az életműdíj nyertesét. A beöltözős halloween-bulival egybekötött díjátadóra október 31-én kerül sor a Dürer Kertben, ahol a fellépő hazai rockzenekarok izgalmas és eklektikus szelekciója filmzenéket fog feldolgozni, méghozzá jelmezben. A megfelelő mértékű tájékozottság érdekében a buli előtt érdemes a világon az összes filmet végignézni, illetve ezek által ihletett jelmezben érkezni a helyszínre. Már csak azért is, mert kiszivárgott, úgyhogy most már nem titok: maga QUENTIN TARANTINO is meghívást kapott a díjátadóra!


játék hír gumizsiráf2016.10.30. 13:00 – Lángoló

Best Tragedy - Új dal a Cloud 9+-tól

Lángoló Premier

cloud_9_best_tragedy.jpg

Várhatóan 2017 márciusában jelenik meg a Cloud 9+ zenekar új nagylemeze, viszont aki most olvassa a Lángolót, máris kaphat egy ízelítőt az albumról. Itt van ugyanis a Best Tragedy című dal, amihez egyenesen klipet is forgatott az elektronikát a rockzenével és a hiphoppal keverő zenekar.

A klip az új próbatermünkben készült, egyszerű, letisztult. Szerettünk volna betekintést adni abba a hangulatba, ahogyan a hétköznapokon zenélünk együtt. A videót egy jó barátunkkal, Szin Róberttel készítettünk. Ő volt az operatőr és a vágó is egyben, ezúttal is köszönjük a munkáját.

– mondta Tóth Bertalan, a csapat dalszerző-gitárosa. A Best Tragedyt először november 11-ém, a Barba Negrában hallgathatja élőben a közönség, de addig is itt a klip- és dalpremier. 


premier rock hír dubstep electro cloud9+2016.10.30. 09:27 – Nihil_AK

Ma már a Blitzzel senki sem viccel - Új dal az Overkilltől

overkill.jpg

Már itt van a kanyarban a new yorki thrasherek tizennyolcadik lemeze, amely Grinding Wheel címmel érkezik jövő februárban. A felvezető dal alapján nem gyanakodhatunk radikális változásokra, de Bobby Blitz Ellsworth és D.D. Verni bandáját nem is a poliritmikus freejazz kompozíciók, vagy az aktuláis trendekre érzékenyen reagáló zenei világ miatt szeretjük. Az Our Finest Hour című szerzeményben a bőgő pont annyira van hangosra keverve, mint bármikor korábban, Blitz meg ugyanúgy rikoltozza a sorokat a mikrofonba, mint harminciksz éve mindig, leszámítva a lírákat, de azokból úgysincs sok náluk. Ugyanolyan megbízhatók, mint az AC/DC, a Slayer, vagy a Cannibal Corpse, az meg mindenképpen szintre vall. Persze más kérdés, hogy a megbízhatóság és a kiszámíthatóság között elég vékony a határvonal, de akiket szeretünk, azoknál jó pont, ha általában ugyanazt csinálják, nem igaz? Egyébként meg november 17-én a Crowbarral együtt játszanak Budapesten, a hajtás után pedig az új számot is magatokévá tehetitek.  


dal hír thrash overkill megbízhatóság2016.10.29. 09:55 – roska

Még adósak voltunk az új Macklemore-klippel, hát most itt van

macklemore640.jpg

Ráadásul egészen zsigerire sikeredett Macklemore és Ariana DeBoo közös videoklipje, a Drug Dealer, amiben a gyógyszerfüggők pokoli szenvedését próbálják bemutatni. Elég sikeresen és hatásosan, amiben komoly szerepe van annak, hogy Ben Haggerty marha őszintén szenved szerepében, amihez ugye bőven volt honnan merítenie. A függőség egyébként visszatérő téma a Macklemore-dalokban, a leghíresebb drogos számuk a 2010-es Otherside, amelyhez ugyanaz a Jason Koenig készített klipet, aki most a Drug Dealer videóját is rendezte. Maga a dal egyébként az MTV Prescription for Change: Ending America’s Opoid Crisis című dokumentumműsorához készült, amiben Ben Haggerty többek között Obamával beszélget egykori addikciójáról és a gyógyszerfüggőség súlyos helyzetéről az USA-ban.


mtv drog hír rap klip macklemore ben haggerty jason koenig2016.10.28. 16:36 – Lángoló

Denevérszempillák és kortárs komolyzene - Best of Telekom Electronic Beats Vol.1

batforlashesart.jpg

Ahogy korábban már írtunk róla, november első hétvégéjén ismét Telekom Electronic Beats Budapesten. Mai ajánlónkban néhány olyan előadóra hívjuk fel a figyelmeteket, akiknek a fellépését mi magunk is szívesen megnéznénk. Elsőként a külföldiekre koncentrálunk, a hamarosan érkező második részben hazánk fiai következnek.


telekom fesztivál electronic beats elektro bat for lashes floating points brandt bauer frick2016.10.28. 12:29 – _fá_

Régi jó dolgok - The Cure-koncerten voltunk

the_cure_artlasso_005.jpg

Igazán nem mondanám, hogy a fiatalságom a Cure bűvöletében telt, de azért mindig jó barátok voltunk: néha tisztességgel meghallgattam egy-egy lemezüket, és mint nagyjából minden kicsit gyereklelkű ember, én is bármikor meg tudom hallgatni tízszer egymás után a Friday I’m in Love-ot. Abban pedig biztos voltam, hogy illik őket megnézni koncerten még annak ellenére is, hogy Robert Smith már tényleg jobban emlékeztet egy alkoholista vénasszonyra, mint a gót érzelemvilágú lányok atyaúristenére, hiszen egyszerűen jó érzés kimondani, hogy a Cure-t is láttam élőben. (Fotók: Artlasso)


rock the cure koncertkritika2016.10.28. 11:19 – Hirdetés

A Parkway Drive nyitja 2017-ben a Barba Negra Tracket

Vendégzenekar a Darkest Hour

parkway-drive-by-adam-elmakias.jpeg

Lassan már nem telik el év – és töretlen népszerűségüket elnézve miért is telne –, hogy ne adna koncertet egyik kedvenc városában az ausztrál Parkway Drive.  2017. április 18-án újfent Budapesten, ezúttal a szabad ég alatt lépnek fel Winston McCallék, mégpedig a megújult Barba Negra Trackben, ráadásul a koncert az alapos csinosításon áteső, népszerű szabadtéri helyszín 2017-es szezonjának megnyitója is lesz egyben.


hirdetés koncert parkway drive darkest hour barba negra phoenix music progamajánló barba negra track