2016.11.15. 18:17 – m.adi

Mindjárt showcase-fesztivál lesz Budapesten 2.

Zenés kedvcsináló a BUSH-hoz, második rész

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már csak egyet kell aludni és indul a Budapest Showcase Hub, ami remélhetőleg a legjobb dolog lesz, ami idén ősszel a városban történik. A Kelet-Közép Európa különböző országaiból a fővárosi klubokba érkező huszonhét zenekar egyik felét már megismerhettétek tegnap, most pedig itt van a lineup másik része izgalmas cseh, észt, lengyel, bolgár, litván, lett és orosz előadókkal. Egy kicsit elektrósabb és elvontabb a mai összeállítás a tegnapinál, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének benne tök jó számok, főleg az észt gitáros-dalszerző Argo Valst érdemes kiemelni a többiek közül. A playlist után pedig külön foglalkozunk azzal a négy magyar zenekaral, ami bizonyíthat a BUSH közönsége előtt a következő három napban.

Aki nyomon követi a hazai zenei élet alakulását, az nem igazán lepődhetett meg, mikor megtudta, hogy kik lesznek a BUSH magyar fellépői, azok ugyanis mind olyan előadók, akik előremutató, egyszerre több stílusból merítő zenét csinálnak, akiket mostanában szokás igen nagyra tartani, és akik egyébként kihoztak idén egy nagylemezt is. Persze nem érdemtelenül szokás, a Fran Palermo második albumával talán túlzás nélkül a legjobb magyar zenekarok közé emelkedett úgy, hogy még mindig nem robbantak igazán be, és szerintem a fesztiválon is a legnagyobb dobások között lehetnek majd. Iamyank neve szintén az egyik legforróbb a rádiókból általában kimaradó előadók között, de például Jeges Zsolt Mamazone-elnök is kiemelte őt (meg a Fran Palermo-t is), mikor tavaly arról kérdeztük, hogy szerinte melyik magyar produkciókat lehetne külföldön is befuttatni. Az art punkot játszó Gustave Tiger villámgyorsan tör felfelé, 2014-ben az év hazai albumát hozták össze az index szerint, tavaly pedig eljutottak az SXSW-re is, amivel az idei, megint csak nagyon pozitívan fogadott második albumuk nélkül is simán itt lenne a helyük. A negyedik pedig az a cold wave-es Volkova Sisters, ami szintén megfordult az SXSW-n, de még 2011-ben, és bár Budapesten alakult, ma már alapvetően London számít a székhelyének. Az alábbi playlistben előadónként három számmal mutatjuk meg, hogy honnan indultak a BUSH magyar fellépői, és hogy hol tartanak most.


volkova sisters iamyank fran palermo gustave tiger budapest showcase hub



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása