2016.11.30. 17:41 – Lángoló

Ilyen verzióban még sosem hallottad a Ganxsta Zolee és a Kartel Heroin című dalát

Lángoló Premier

ganxstaband.png

2017-ben ünnepli a 20. évfordulóját a Ganxsta Zolee és a Kartel legismertebb és legsikeresebb lemeze, a Jégre teszlek. Ennek kapcsán a zenekar arra gondolt, hogy egy nagyszabású színpadi show keretein belül az egész lemezt eljátsszák egy kibővített zenekarral. Az esemény január 14-én lesz a Barba Negrában. A különleges koncert beharangozójaként egy teljesen új köntösben, élőben felvettek egy dalt, hogy bárki betekintést nyerhessen a felkészülésük első fázisába. Egyelőre csak ennyit árult el a csapat, de december folyamán még számos meglepetés lesz a show-val kapcsolatban.


rock hiphop hír rap ganxsta zolee kartel2016.11.30. 16:00 – Gnosis

Maradj progos - Disperse-dalpremier

Lángoló Premier

disperse-1029-small-2016-adam_kozinski.jpg

A 2008 óta létező Disperse lengyel zenekar egy prog-rock csapat, akik nem átallanak olyan zenei kedvenceket és hatásokat megnevezni, mint a Pink Floyd, Dream Theater vagy épp a Cynic. A fiatal és bohókás együttes új  albuma február 10-én jelenik meg Foreword címmel, amiről most a Stay-t meg is lehet hallgatni. A dal furamód inkább hasonlít egy Devin Townsend által egyelőre fiókban tartott műre, de persze ettől függetlenül kellemes hallgatni való lesz azok számára akik kedvelik a progos-elszállós dolgokat.


lángoló premier disperse Progressive Rock / Metal2016.11.30. 15:19 – Lángoló

Először adták át a Goldenfeszt-díjat, a magyar fesztiválok elismerését

dsc_0008.JPG

Először adtak át szakmai fesztiváldíjat Magyarországon. Budapesten, az Akváriumban tartott díjátadón hat produkciót díjazott a szakma és a közönség. A díj bírálását és a díjátadó szervezését Braun Barnával a díj alapítójával együtt Magyarország első zeneipari képzése, a Majdnem Híres Rocksuli végzi. A Goldenfeszt fesztiváldíj menedzselését azért tartja fontosnak a Majdnem Híres Rocksuli csapata, mert a hazai zeneipar legsikeresebb szegmenseinek egyikéről van szó, ami nemcsak popkulturális, hanem turisztikai szempontból is jelentős. A díj bírálásán egész évben dolgozott a csapat. A Goldenfeszt stábja a zeneiparban dolgozó fiatalok segítségével egész szezonban járta a fesztiválokat és egységes szempontrendszer szerint rangsorolta a magyar fesztiválokat. A szavazásra felkínált listát, egyrészt az MHRS stábja állította össze az általuk fontosnak tartott és szeretett fesztiválok közül, másrészt a fesztiválok rajongói is ajánlhattak fesztiválokat. 


hír goldenfeszt2016.11.30. 14:00 – Lángoló Gitárok

Fangler’s klippremier - Hétköznapi szépségek

Lángoló premier

img_3638.jpg

A budapesti Fangler's jelenleg épp az országot járja a Kowalsky meg a Vega turnéjának vendégeként, de azért arra is volt idejük, hogy forgassanak egy videóklipet a Valami szép című dalukhoz. A magát közérthető pop rock zenekarként definiáló csapat friss videóját a hajtás után nézhetitek meg, ahol további infók is kiderülnek a klipről. 


premier pop rock videoklip fanglers2016.11.30. 10:18 – dankógábor

Ha csak két külföldi fesztiválra mennél 2017-ben, ezek legyenek azok

Bejelentették a spanyol Primavera Sound és a francia Hellfest fellépőit. Utóbbi csak rock és metál, előbbi mindenféle zenei stílust felvonultat, még a metált is. Én simán ellennék ezzel a két fesztivállal jövőre, nem is hiányozna más. Mindkettő annyira jó, hogy az már túlzás. Lehet zokogva nézném az Arcade Fire-t, mert közben a Sleep megy egy másik színpadon. De itt a két plakát, hogy ne csak én csorgassam a nyálam.


hír primavera hellfest2016.11.29. 16:56 – roska

150 ezer dollárért eladják Dennis Hopper bakelitgyűjteményét

dennishopper640.jpg

Dennis Hopper nem csak a Kék bársonyban, hanem a való életben is nagy zenerajongó volt. Többek között Leonard Cohen- The Beatles- Miles Davies- Simon & Garfunkel- és Bob Dylan-album található a most eladásra kerülő, 110 darabos kollekciójában, amihez a lemezeken kívül jópár levél is tartozik, amit híres énekesek írtak a színészhez. A gyűjteményt egyébként a színész lánya bocsájtotta eladásra, a bevétel egy részét pedig az új-mexikói kulturális és művészeti szervezeteket támogató The Future Heritage Fund kapja. Az értékesítést némiképp furcsa módon a női luxusruházat eladással foglalkozó Moda Operandi szervezi, ennek oka feltételezhetően az, hogy Marin Hopper luxusmárkáját is ők terjesztik. (pitchfork, FACT)


hír gyűjtemény dennis hopper2016.11.28. 16:00 – Gnosis

Izlandi élő - Sólstafir-klippremier

Lángoló Premier

1933160_10153930127646122_624553044697913136_o.jpg

Két évvel az Ótta lemez megjelenése után az izlandi Sólstafír úgy döntött, hogy milyen menő lenne már egy harmadik videoklipet is csinálni az albumukhoz. Húú-hááá. A Dagmál képi világát 18 hónap alatt összegyűjtött felvételekből rakták össze, de ugye nem egy OK Go még így sem. A céljuk valószínűleg csak annyi volt ezzel, hogy egyrészt megtehetik, illetve hogy némi hírt is hallassanak magukról. Ez pedig nem más, hogy kezdik a hetedik stúdiólemezük felvételeit, maradnak a Season Of Mist kiadónál és még mindig fújnak egymásra a volt dobosukkal oda-vissza.


klip solstafír lángoló premier2016.11.28. 14:00 – Lángoló

Saját dalokkal jelentkezik az X-Faktor egyik kedvence, Nagy Ricsi

nagyricsi_kicsi.jpg

Csak kérdezz! címmel új dallal, és egy hozzá forgatott videóval lép a nyilvánosság elé Nagy Ricsi. Az érzelemgazdag előadásmódjáról ismert énekes új útra lépett, ugyanis maga írja és hangszereli a dalait. Nagy Ricsi az RTL Klub X-Faktor produkciójában a negyedik helyezést érte el 2014-ben. Akkoriban azzal vált a fél ország kedvencévé, hogy nemcsak tisztán és szépen, hanem teljes átéléssel énekelt. A tévés szereplés után több dallal is jelentkezett, többek közt a Más szóval nem… című számmal, amihez klip is készült. A nyíregyházi énekes ezt követően háttérbe szorította zenei karrierjét, és elkezdett tanulni a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahol utolsó éves. Időközben bekerült Magyarország elsőszámú a cappella együttesébe, a Budapest Voicesba, akikkel eleddig egy nagy- és egy kislemezt készített. Nagy Ricsi most elérkezettnek látta az időt, hogy ismét önállóan is a nyilvánosság elé lépjen. Az elmúlt hónapokban számtalan dalt írt és hangszerelt magának, ezek közül az első, amit klip formájában bemutat, a Csak kérdezz! Ez látható alább.


pop hír nagy richard2016.11.28. 11:00 – Lángoló

A Gyík zenekar és az angyal

Lángoló Premier

gyikangyal.jpg

A Gyík zenekar idén adta ki első nagylemezét Lónak a kaszát címmel, de máris itt egy új dal tőlük, amiről ezt mondta el a csapat:

Az Angyal felvétele és a keverés a Metropol Studioban készült Dióssy Ákos irányítása alatt. Ez az első felkérésre írt dal a zenekar történetében, illetve ez az első eset, amikor Gelencsér Nándi - a klip készítője - teljesen szabad kezet kapott, így született meg a dal eredeti céljától teljesen független, egyedi értelmezésű videó. Eddigi életünk leghúzósabb klipje ez, a forgatás során párkapcsolatok mentek tönkre, és sikerült olyan emberekkel is összevesznünk, akiket nem is ismerünk. Külön érdekesség a dalt illetően, hogy az Angyal című szám soha nem hangzott még el élőben, és terveink szerint ez így is marad.

Nem is húzzuk tovább az időt, alább a klip.


premier rock hír rap gyík zenekar