2016.12.08. 11:45 – Lángoló

A Belau zenekar most a saját szavaival elmondja, hogy mit kell tudni az új lemezük dalairól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

belau.jpg

Lényegében mindent leírtunk a címben. A Belau-nek megjelent az első lemeze The Odyssey címmel. Már mindenütt meghallgatható, itt nálunk is akár. Viszont dalról dalra kommentár csak alább, a lejátszó alatt olvasható. Akik elkövették a megjegyzéseket: Kedves Péter és Buzás Krisztián.

34°50’N 24°05’E

A felvezető intro címében a koordináták Gavdos szigetét jelölik. Ez Európa legdélebbi pontja, nem sokkal Kréta alatt. Itt indul utazásunk a Földközi-tenger térségében.

Somebody Told Me So (ft. Dallos Bogi)

Dallos Bogival közös számunk, ami az intro dalhoz hasonlóan akusztikus gitár alapra épül. Talán a legslágeresebb és egyben az egyik legpörgősebb dalunk, a szó pozitív értelemben. Nagyon jó élmény volt Bogival dolgozni mind az énektémák, mind a szövegek kidolgozása során. Bízunk benne, hogy lesz folytatása a közös munkának.

You and I (ft. Szécsi Böbe)

Az első dal, ami megjelent a lemezről még a tavasz folyamán egy szöveges videó kíséretében, amit Szabó Péter barátunk készített. A You And I alapvetően egy áhított párkapcsolati témát boncolgat és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ennyi pozitív visszajelzés érkezett a dalra és ennyi embernek sokat jelent, ennyien azonosultak vele.

Jay & Alexis

Jay és Alexis két Instagram-híresség. Egy modell fiú és egy modell lány, akik a tökéletes élet érzetét árasztják. A lemez megjelenése óta ugyan megtudtuk, hogy sajnos valami gubanc alakult ki kettejük között, de ez sem rombolja feltétlen annyira az életérzést, amit a dalon keresztül mi is közvetítetni kívánunk. Elképesztő helyekre utaztak és tényleg olyan „Belau-kompatibilis” helyszíneken jártak, ami egy külső szem számára kétségtelenül megtestesítheti az ideális életet.

Alone at Petrcane

A zenekar első instrumentális dala, ami a lemez debütálása előtt jelent meg nem sokkal. A legszomorúbb számunk. Egyáltalán nem egy klasszikus dalszerkezettel bíró dal, amiben az életre kelteni kívánt reményvesztett hangulatot Buzás Krisztián spoken wordje egészíti ki.

Open Water (ft. Myra Monoka)

A leginkább túlfűtött dalunk a lemezen, amiben Myra Monoka énekel. Aki ismeri Myrát tudja, hogy mire gondolunk, hiszen Myra merész személyisége nem csak kisugárzásban, hanem az általa énekelt dalokban is tetten érhető. Örülünk, hogy vele dolgozhatunk. Érdekesség, hogy Myra bizony Hajós András új műsorában, a Dalfutárban is énekel belőle részleteket.

Down by The Sea (ft. Herrer Sára)

A dalban Herrer Sári énekel a Mary Popkids-ből. Újra a tenger metaforához nyúltunk vissza egy nyugodtabb, szelídebb környezetben. Arról szól, amikor szeretnél elérni valamit vagy eljutni valahova – például leérsz a tengerhez – hátrahagyod az eddigi nehézségeid és új életet kezdesz. December 22-én egyébként Sárival ismét előadjuk a dalt élőben, hiszen az A38 Hajón a ’Popkids előtt lépünk fel. Várunk mindenkit.

Costas De Los Suenos

A címéből egyértelmű, hogy a spanyol térségről szóló instrumentális, elszállósabb tételről van szó. Élőben pszichedelikus, lemezen merengős. Ínyenceknek.

Santorini

A lemez görög hangulatú dala bouzoukival fűszerezve. Van egyfajta kettősség benne: egyrészt az akusztikus, népi vonal, másrészt a hiphopos, trappes dob- és basszusfutamok. A Santorini egyértelmű üzenet és több visszajelzés alapján az egyik kedvenc az éneknélküli dalok közül.

Wicked (ft. Antonia Vai)

A dal a kettőségről szól, amihez – a You And I szöveged videója kapcsán már megismert – Szabó Peti készített egy nem hétköznapi videoklipet Svédországban. Itt is keveredik az akusztikus és az elektronikus zene, illetve Antonia jóvoltából olyan karaktert kapott a dal, aminek folytán könnyen felismerhető és egyből megjegyezhető lett. Nálunk az egyik személyes kedvenc.

Retour à Cap-Ferrat

Saint-Jean-Cap-Ferrat városa ihlette. A francia Riviérán ez az hely, ahova többek között hírességek is járnak elvonulni. Szép, nyugalmas, kevés az ember; mondhatni „belaus”.

Boat Party (ft. Szécsi Böbe)

Azt hiszem mondhatjuk, hogy a legpörgősebb számunk. A mikrofonnál pedig ismételten Szécsi Böbe, akivel az élő koncerteken is rendszeren fellépünk. Azt a hangulatot szerettük volna visszaadni, amikor egy hajón zenél egy banda, az emberek táncolnak, vízbe ugrálnak, mindenki felszabadult, jól érzi magát és a háttérben a nap épp nyugovóra tér.

A posztot az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


pop hír downtempo triphop belau



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása