2016.12.12. 13:13 – Nihil_AK

Szép zene szép emberektől - Itt egy beetető dal a negyedik Lock Up-lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lockupwithkevinsharp_638.jpg

A hazai rocksajtóban ugyan nem vert fel nagy port, mégsem érdemes elhallgatni, hogy pár napja a kijött egy új dal a Lock Uptól, amely a hamarosan érkező Demonization című negyedik albumot hivatott felvezetni. A folytatásban meghallgatható a Mindfight, illetve megpróbáljuk megállni, hogy ne kezdjünk el szóvicceket gyártani abból, vajon Tompa után éles váltás-e Kevin Sharp bemutatkozása a zenekar énekeseként.

Természetesen nem tudtuk megállni. A fenébe. A lényeg, azok kevés olvasónk kedvéért, akik nem feltétlenül követik figyelemmel a grindcore színteret napi rendszerességgel: a Lock Up a kilencvenes évek végén egyfajta underground válogatottként jött létre, akár nevezhetjük őket szupergruppnak is, de ezt a kifejezést nem szeretjük annyira. Az első felállásban a Napalm Deathből ismert Shane Embury bőgős és Jesse Pintado gitáros mellett Nick Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir, stb.) dobos és a Hypocrisy frontembere, Peter Tägtgren vett részt. A Pleasures Pave Sewers című első lemez akkoriban kisebb underground szenzáció volt, és az épp kísérlezetős
korszakát élő Napalm Death lemezeiből kiábrándult grindcore-barátok megfelelő pótszerre találtak általa.
Olyannyira, hogy a 2001-es Enemy of the Music Business lemezen az anyazenekar is jóval több két perc körüli darálást engedett meg magának, amiben biztosan volt része a sikeressé vált szabaidőprojektnek.

A második, Hate Breeds Suffering című lemezre Tomas Lindberg (At the Gates, Disfear, meg még hatezer más zenekar) váltotta Tägtgrent, a félórás dalcsokor pedig, mely olyan klasszikusokat tartalmaz, mint a Violent Reprisal, vagy a Retrogression, talán még az első anyagra is rátesz egy lapáttal intenzitás tekintetében. A lemez turnéi után a Lock Up jobbára eltűnt a nyilvánosság elől, és Jesse Pintado 2006-ban bekövetkezett halála után úgy tűnt, nem is várható folytatás. Aztán 2011-ben mégis csak megérkezett a Necropolis Transparent című harmadik album, amelyen a chilei Criminal gitáros/énekese, Anton Reisenegger mutatkozott be Pintado
helyén. Ez a lemez érthető módon már közel sem volt akkora szenzáció, mint a korábbiakra, ettől függetlenül szintén minőségi munka.

Ezzel pedig el is érkeztünk a mához - 2014 óta az akkor másodszor is feloszlott Brutal Truth énekese, Kevin Sharp váltotta Tompát a mikrofon mögött, aki egyébként Embury régi játszótársa a Venomous Concept együttesből, ahol egyébként a jelenlegi Napalm Death háromnegyedével játszik együtt. Hát nem olyan ez a történet, mint egy extrém metal osztálytalálkozó? De. Kevin bátyó természetesen most is elfelejtette magát megtagadni, így a Mindfightban pontosan ugyanaz ez elmebeteg üvöltözés hallgató, amely legalább annyira kedves a Brutal Truth-rajongók szívének, mint Dan Lilker fantáziadús, elvetemült bőgőjátéka és aktuális sajtónyilatkozatai. A Demonization március környékén érkezik, már alig várjuk.


grindcore napalm death brutal truth új dal lock up shane embury kevin sharp anton reisenegger nick barker szupergrupp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása